Organisation

Organisation. Foto: Pixabay

För beredning, löpande förvaltning och utförande av de politiska nämndernas beslut finns en förvaltningsorganisation organiserad så att varje nämnd hör till en förvaltning.

Tjänstepersoner är anställda inom kommunen och de ser till att den dagliga verksamheten fungerar. Hit hör undersköterskor, pedagoger, ingenjörer, förvaltningschefer och många fler. Medarbetarna är alla experter inom sitt område och ska se till att politikens mål, visioner och beslut efterföljs. De hjälper de förtroendevalda genom att ta fram information och underlag inför politiska beslut. I Staffanstorps kommun är organisationen uppdelad i följande förvaltningar:

Kommunens högst uppsatta tjänsteperson är kommundirektören, Per Almström. Kommundirektören har det yttersta ansvaret för tjänstepersoner och är en länk mellan dem och de förtroendevalda. Kommundirektören är även chef för kommunstyrelseförvaltningen.

Biträdande kommundirektör är Cecilia Jansson.

Förvaltnings- och verksamhetschefer

Under kommundirektören finns det förvaltningschefer:

Utöver dessa finns en verksamhetschef:

Tillsammans med kommundirektören bildar dessa förvaltnings- och verksamhetschefer kommunens ledningsgrupp.

 

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »