Politisk organisation

Politisk ledning

Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande, kommunalråd
Nino Vidovic (M), ordförande barn- och utbildningsnämnden
Margareta Pauli (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Liliana Lindström (M), ordförande socialnämnden
Björn Magnusson (L), ordförande tekniska nämnden
Eric Tabich (M), ordförande miljö- och samhällsbyggnadsnämnden
Staffan Linde (M), ordförande koncernbolaget

Vill du veta mer om vilka politiker som sitter i de olika nämnderna eller deras sammanträdestider – läs mer här!

Den politiska organisationen

Politisk organisation Klicka för större bild

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

5 kommentarer till Politisk organisation

 1. Det har varit väldigt bristfällig (skulle vilja säga ingen alls) information till föreningslivet angående nedläggningen av Kultur & fritids nämnden. Det vore på sin plats med ett utskick om/hur den nya organisationen kommer påverka föreningarna i kommunen. Jag hoppa den informationen är på väg?
  Nu när dessa frågor ska behandlas i beredningar (vilken beredning?) så undrar jag vem som ska ansvara för utvecklingen av föreningslivet i Staffanstorps kommun? Det finns exempel i andra kommuner där Kultur & Fritidsnämnderna lagts ner – har detta utvärderats innan man tagit beslutet att lägga ner?

  MVH
  //Ida, Nevis RGK

  1. Hej Ida!
   Från och med 2019-01-01 läggs Kultur- och fritidsnämnden ner och de frågor som Kultur- och fritidsnämnden ansvarat för övergår till Kommunstyrelsen och Beredningen för demokrati, kultur och fritid. Aktuella frågor som kommer upp behandlas av den s.k. beredningen. Beslut tas alltid i kommunstyrelsen.

   Tjänstemannaorganisationen blir något förändrad, eftersom vi inte har en förvaltning längre. Tjänsten som förvaltningschef kommer att försvinna. Tjänstemannaorganisationen kommer att ledas av en kulturchef och en fritidschef. Den goda samverkan som vi har haft med föreningarna kommer naturligtvis att fortsätta och utvecklas. Vi hoppas också att förändringen kommer att påverka föreningarna positivt.

   Med vänlig hälsning
   Arne Huseby, Staffanstorps kommun, Tf förvaltningschef, Medborgarservice

 2. Hej!
  Vi är tre studenter från Lunds Universitet som gör en marknadsundersökning i kommuner för det prisvinnande företaget Swatab. Swatab har utvecklat ett vattenfilter som gör det möjligt att tvätta helt utan varmvatten och kemikalier, och blivit godkänt av EU:s forskningscenter i Sevilla.

  MKB har nyligen köpt in filtersystemet till sina fastigheter och vi vill därmed undersöka hur efterfrågan ser ut i andra kommuner. Vi hade varit tacksamma om ni svarade på följande frågor:

  1. Är hållbar miljö en viktig aspekt i kommunens arbete?
  2. Hade ni varit intresserade av att effektivisera er budget på varmvatten?
  3. Har ni upplevt en efterfrågan i kommunen på lösningar som inte innehåller kemikalier?
  4. Om det funnits en lösning som inneburit att kommunens fastigheter kunnat tvätta utan varmvatten och tvättmedel och ändå erhålla samma goda resultat, hade det varit av intresse för er?
  5. Vilken form av marknadsföring föredrar ni att bli exponerade för när ni kommer i kontakt med nya produkter?

  Stort tack på förhand! Med vänliga hälsningar, Liv Tillberg, Caroline Olovsson, Kajsa Lundqvist Lunds Universitet, Psykologiska institutionen

  1. Hej!
   Det är svåra frågor ni ställer som det nog inte finns en person som kan svara på alla frågor hos oss:-). Fråga ett kan nog miljöenheten svara på men fråga två, tre, fyra och fem får jag hänvisa er vidare att ställa till kommunens bolag Staffanstorps Kommunfastigheter AB som förvaltar våra kommunala fastigheter.
   ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

  2. Hej!
   Tack för era frågor. Ni får gärna mejla mig direkt och utveckla fråga ett, hur ni menar så ska ni få ett relevant svar.

   Ni hittar kontaktuppgifter här: https://staffanstorp.se/kommun-och-politik/om-kommunen/kontakt/

   Med vänlig hälsning
   Pontus Borgstrand, Stadsbyggnadschef.