En säker och trygg kommun

Logotyp "En säker och trygg kommun"

Vi har de senaste åren arbetat mycket med att skapa en säker och trygg kommun att leva, bo och vistas i. Detta gör vi genom att arbeta förebyggande för att skapa goda förutsättningar åt våra medborgare för en god hälsa på lika villkor.

Staffanstorps kommun är godkänd som ”A Safe Community” av WHO (FN:s Världshälsoorganisation) sedan 2007. Vi tillhör en utvald skara på drygt två hundra av världens kommuner som har klarat kraven för ”En säker och trygg kommun”. Kommunen återcertifierades 2013, det gäller i fem år och sedan måste vi ansöka på nytt.

Ett gemensamt arbete och mål

En säker och trygg kommun bygger på ett gemensamt arbete. Arbetet ligger inte bara hos kommunen utan även hos enskilda medborgare, föreningar, företagare, Polisen och andra aktörer. Vi arbetar brottsförebyggande, trygghetsskapande och för att minska antalet olyckor och skador. Vårt gemensamma mål är bättre hälsa, mindre skademängd, ökad säkerhet och trygghet.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

76 kommentarer till Trygghetsarbete

 1. Hejsan!
  Jag undrar vad kommunen har tänkt göra åt alla ungdomar som sitter utanför barnmorskan på kvällarna? De skriker och spelar hög musik, förstör,skräpar ner, är inne och springer i byggnaden på kvällarna och senast ikväll höll jag på att bli påkörd av en kille som körde i 50-60 inne på trottoaren mellan pizzastugan och Ica byggnaden. Varav sen jag och min sambo fick oss en blåsning där han frågade ”om vi hade problem” och skulle bråka. Jag har fått nog av detta nu, jag vill kunna gå ut på kvällen med hunden utan att behöva mötas av 20 ungdomar i min entré. Mina grannar som är till stor del äldre människor går ut på andra sidan huset för att de är rädda att gå ut genom vår port. De är nere och springer i vårt garage och inne på våningarna, de ringer upp på vår porttelefon sent på kvällarna varpå de skriker att vi ska ”dra åt h…..” när man frågar vem de är. Någonting måste göras, det kan inte fortsätta så här!
  Tack

  1. Hej Sophia!
   Tack för ditt inlägg. Vi beklagar det inträffade. Vi jobbar kontinuerligt med Polisen för att våra medborgare ska känna sig trygga. Det är viktigt att det du har upplevt rapporteras till Polisen och till din fastighetsägare. Hoppas du har anmält detta till Polisen, då det är en polisfråga. Det är bra att detta kommer till vår kännedom så att vi vet vad vi ska göra för insatser för att förhindra liknande händelser i framtiden. Kontakt har tagits med fältgruppen och väktarbolaget.
   Med hopp om lugnare kvällar framöver
   Patrik Runesson, strategisk trygghetsplanering Staffanstorps kommun

   1. Hej igen och tack för svaret! Skönt att höra att ni kontaktat dem! Tyvärr så blir situationen värre och värre här..
    Under juldagen så har de gått in i entrén mellan barnmorskan och öppna förskolan där de suttigt och hällt ut energidryck på golvet och dessutom brutet av ett av de så kallade ”barnvagnsstället” och de sitter här utanför och smäller raketer och kastar godis och massa papper på marken utanför. Såg ut som ett bombnedslag här utanför.Kommunen har bänkar här nedanför som är för de som besöker barnmorskorna men det funkar inte att ha de där längre!
    Det är inte meningen att vi som bor här inte ska kunna få nån lugn och ro överhuvudtaget. Man blir tyvärr väldigt arg och rädd och det funkar inte när man försöker säga ifrån till dem heller. Jag har gjort anmälningar till vaktbolaget också, men de två senaste gångerna vi ringt har de inte ens kommit hit.
    mvh en väldigt trött Sophia.

 2. Som en tidigare insändare skrev, så förekommer det dagsparkering på Kyrkvägens högra sida, riktning mot Brågarps kyrka. Svänger man in höger på Kyrkvägen från centrum, så står ibland 3-4 bilar parkerade direkt efter övergångsstället, och all översyn på mötande trafik är blockerad. Man måste ut i motsatt körfält, och då har man en mycket stor risk för kollision.
  Ni svarade i mars, att detta skulle åtgärdas/ses över. Åk dit och titta på eländet !

  1. Hej Bengt-Olof,
   Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har fattat beslut om att Kyrkvägen ska vara huvudled. För att beslutet ska bli genomfört krävs att en lokal trafikföreskrift tas fram och skickas på remiss till polisen samt att vägmärken sätts upp. Erforderliga vägmärken planeras att sättas upp under januari 2016.

   Lisa Callréus, Trafik och exploateringsingenjör

 3. Den 21/8-15, skrev jag om att det inte gick att läsa att det skall stå Bivägen där p.g.a att den är övermålad. Sedan nästa gata, Cederbergs väg saknas gatunamnet helt. Skall vara, eller har varit två. En med just Cederbergs väg och en med Kyrkbacken. Har hänt några gånger nu att bilande har stannat till när man varit ute på en promenad för att fråga om den eller den andra gatan.
  På dessa två månader borde man väl fått svar eller nya skyltar!

 4. Hej!
  Det finns en väldigt fin cykelväg mellan Staffanstorp och Hjärup, där många cyklar, vilket ju är härligt. Är det Ni eller Trafikverket som ansvarar för den? Den är nämligen full med blött gräsklipp nu, det ligger en massa pinnar och grus på den och på två ställen finns hål fyllda med makadam som man får se upp med – vart vänder jag mig om jag vill ha detta åtgärdat?
  Dessutom undrar jag över alla hastighetsskyltar man satt upp på senare tid. Jag tycker dom är otydliga och förvirrande. Här kommer exempel:
  – På många platser är dom svåra att se (tex finns det hastighetsskyltar som är placerade under märket ”påbjuden körbana” i refugen precis i en korsning, eller tre meter efter att man svängt in på en gata)
  – På några ställen höjs hastigheten till 50 precis innan en korsning.
  – På några ställen sänks hastigheten från 50 till 30 precis när man accelererat upp till 50 efter en korsning vilket gör att den är jättelätt att missa.
  – På en gata är hastigheten 30 i ena riktningen, men jag har inte kunnat se någon skylt om att hastigheten är 30 i motsatt riktning.
  – På en gata med 70-hastighet finns ingen markering om huvudgata vilket gör att man måste stanna och lämna företräde för en påkommande väg enl högerregeln.
  Ska det vara så?

  1. Hej Christina!
   Det är Trafikverket som är väghållare för cykelvägen mellan Hjärup och Staffanstorp.

   Gällande dina synpunkter på hastighetstavlornas placering mm vore det snällt om du anger vilken gata det gäller och skickar dessa synpunkter till oss via vårt webbformulär som du hittar här: https://staffanstorp.se/kommunen/om-kommunen/kontakt/

   Lisa Callréus, Trafik- och exploateringsingenjör

 5. Hej!
  Flera boende på Stallvägen i Hjärup har vid upprepade tillfällen varit i kontakt med er angående de höga hastigheterna på bilar som passerar här dagligen. Det är 30 väg men ytterst få bilister håller denna hastighet. Det bor ett 30 tal barn i området som varje dag korsar vägen själva eller tillsammans med sina föräldrar. Jag har med hjärtat i halsgropen sett barn som har passerat strax före en bil har susat förbi i 50/60 km, det är en himla tur att något inte hänt än. Det får absolut inte göra det heller och vem tar ansvar för att våra barn har en säker skolväg och boende/lekmiljö? Då hastighetsbegränsningar inte verkar bita på folk ser jag som enda utväg typ blomsterlådor eller gupp i vägen, en liknande lösning som den på vägen till trädgårdslunden. Det har också pratats om att göra vägen till en privat väg men när kan detta ske? I väntan på privat väg behöver något göras för att minska hastigheterna.
  (Det gäller också Fredriks väg ner mot skolan där gående/cyklister är nära vägrenen samt höga hastigheter).
  Så min fråga är vad är status och när kan något göras?
  Mvh Therese

  1. Hej Therese!
   I samband med utbyggnaden av järnvägen till 4 spår kommer Stallvägens anslutning till Banvallsvägen att förändras, vilket troligen kommer att innebära att trafikmängden på Stallvägen minskar. Eventuella åtgärder på Stallvägen är därför inte aktuella förrän järnvägsutbyggnaden är klar.

   Kommunen planerar inte för att Stallvägen ska bli en privat väg. För att det ska kunna vara möjligt måste detaljplanen ändras. Stallvägen är i dagsläget planlagd som allmän plats.

   Lisa Callréus, Trafik- och exploateringsingenjör

 6. Hej. Hade gärna sett att ni såg över tryggheten i Balder Hage. Jag tycker att alla ska vara välkomna i parken även ungdomar men ska man samsas om utrymmet får alla hjälpa till.
  Vad sägs om att
  a) se till att det inte går att stjäla el från scenen så att det går att spela hög musik timme efter timme.
  b) hägna in utsidan av Balders Hage så det inte går att köra in mopeder in i parken.
  c) ta bort en del av parkeringen vid Balderskolan precis mot scenen så man inte kan sätta bilen där och spela högt så det hörs till scenen från bilarna.
  c) större papperkorgar/ korgar som tål grillar och cigarettfimpar så det inte sprids över hela parken.
  d) jobba med högstadie/gymnasieskolorna om faran att köra vårdslöst. Sätt en polisbil där och dra rätten att köra moppe för dem som gör det i parken eller bötfäll dem/deras föräldrar.
  e) kanske skapa någon slagt verksamhet i parken för ungdomarna som hänger där så det kan göra något kul i stället för att att bara hänga.
  Eller än mer radikalt, riv scenen så det inte finns ett ställe som har el till att spela hög musik, ligger under tak och är upplyst så man kan hänga där hela natten och föra oljud och skrämma andra som vistas i parken. Min oro är att om inget görs så kommer ett barn bli påkörd av en moped en dag vilket vore oerhört hemskt men som det varit i sommar inte helt taget ur luften.

  1. Hej Anna!
   Tack för dina synpunkter. Vi har försökt ha eluttagen låsta när det inte är några evenemang i parken, men då de bryts upp så fort vi har lagat dem har vi fått lämna dem olåsta. Vi ska se över möjligheten att lägga in så att elen bryts helt och hållet vid ett visst klockslag på kvällen, eventuellt kan det ha positiv effekt på problemet du beskriver. Det går inte att hägna in parken så att mopeder inte kommer in, då hade inte heller barnvagnar, rullatorer och rullstolar kunnat komma in. Så det problemet går tyvärr inte att bygga bort.
   Gällande nedskräpningen så har vi redan planerat att komplettera de befintliga papperskorgarna med större nu i vinter. Det är en bra idé att de nya ska vara brandsäkra och ha askfat!
   Med vänlig hälsning Karl Andersson

 7. Hej!
  Jag går dagligen (med hund) på Nafnes torg i Hjärup. Där har jag lagt märke till att avloppsrännan längst ner på torget vid församlingshemmet befinner sig i bedrövligt skick och utgör en uppenbar fara för både cyklister och fotgängare nu när det börjar bli mörkt. Jag hoppas man snarast åtgärdar denna.
  Hälsningar Lars-Göran

  1. Hej,
   Detta anmälde jag i början av sommaren, då lovade kommunen att det skulle åtgärdas omgående. Har tyvärr inte följt upp att det blev fixat.
   Det är jättefarligt när barnen kommer susande ner längs backen och om de råkar köra ner hjulen i rännan då har vi genast en allvarlig olycka!
   Den här typen av fel måste åtgärdas omgående.

  2. Hej Lotta!

   Arbete med att byta ut den trasiga markavvattningsrännnan är beställt. Vi kan bara beklaga att det dragit ut på tiden.

   Vänlig hälsning Anna Palm, Tekniska enheten

 8. Hej!

  På gång/cykelväg i Hjärup, den som går ner mot Stallvägen mellan villorna, igår kväll var endast en (1 av 5) av gatulamporna fungerande på den övre delen av vägen.
  Även lampan på parkeringen på Måns väg fungerar inte.
  Blir väldigt otryggt när det är så pass många lampor som inte fungerar.

  1. Hej Mats!
   Tack för att ni felanmäler belysningen, vi har för avsikt att det ska lysa på kommunens gator och cykelvägar för trygghet och trafiksäkerhet, men ibland blir det fel på anläggningarna. Om ni ser att det inte lyser så är vi tacksamma om ni felanmäler det till medborgarkontoret eller via kommunens webbplats https://staffanstorp.se/kommunen/om-kommunen/kontakt/
   Vi har anmält detta fel till kommunens belysningsentreprenör Kraftringen som får undersöka var felet ligger och åtgärda det så snart det är möjligt.

   Hälsningar Kerstin Jensen, projektledare infra

 9. För kännedom: In på Brågarpsvägen, 1a till vänster skall vara Bivägen. Det ser man inte då gatuskylten är översprutad. Fortsätt sen längre ner, direkt efter andra gatan till höger finns en liten trevlig gröning. Och här finns då kommunens buskage som skall klippas. Vill man fortsätta lite till på Bivägen så måste man gå över gatan eftersom det inte klipps här av någon anledning. Buskaget går enda ut till kantstenen. Kan vara så, att de som sköter detta tror att detta hör till den efterföljande tomten.

 10. Hej,
  Jag bor på Hagalidområdet, och brukar gå med hunden runt Hagalidskolan. Och sen det kom upp belysning och asfalterad cykel/promenadväg bakom skolan har det blivit en favorit runda, även på kvällar.
  Men, jag saknar en latrintunna på vägen bakom skolan, jag ser och möter andra hundägare. Men alla plockar ju inte upp efter sin hund. Vilket inte är trevligt för eleverna på skolan och för oss andra som är ute med våra hundar.

  En sak till, kolloni området som kommit dit bort är en trevlig punkt på de annars öppna ytorna. Men jag bara undrar hur ansvarig tänkte när de tilllåter trafik upp till koloniområdet? Utan att markera eller sätta vägbulor som finns över allt annars i kommunen? Skolorna startar och med det mycket barn och ungdomar som tränar fotboll. Lata föräldrar som inte orkar gå 100 meter från parkeringen utan kör upp och parkerar på gräset utanför planen när deras barn tränar. Och andra som ska till koloni området som kör mer än tillåtna 10 km. En tidsfråga tills det sker en olycka där! Känner mig inte säker när det är träning och trafik precis där man vill ta en promenad.
  Är detta något som kommunen kommer att se över? Tråkigt om det måste ske en olycka innan det händer något proaktivt för att undvika en olycka.

  1. Hej Pia!
   Tack för ditt inlägg. Jag ser till att det kommer upp en hundlatrin längs gång- och cykelvägen mellan järnvägen och Hagalidskolan. Mina kollegor kommer besvara dina övriga frågor i närtid.
   Med vänlig hälsning
   Karl Andersson, Staffanstorps kommun

   1. Hej Pia!
    Vi anser att anslutningen till koloniområdet har en sådan utformning att den tydligt visar att man ska hålla låg hastighet och barnen behöver inte passera över den för att nå sina aktiviteter. Vi kommer att be föreningarna att informera föräldrarna om vilka parkeringsregler som gäller. Olovlig körning på gång- och cykelbanor är en polisiär fråga.

    Lisa Callréus, Trafik- och exploateringsingenjör

   2. Hej Karl,
    Tack för ditt snabba svar. Men ännu har det inte kommit upp någon hundlatrin på denna sträcka mellan hagalidsskolans parkering och fram till Staffansvallens parkering. Tycker synd om de som sköter grönområdet där som klipper gräset och kör på fyllda påsar som någon inte orkat bära med sig…

 11. Jag börjar bli väldigt trött på att folk kör som idioter genom Albertaby. Ikväll var det nära att jag blev påkörd. Hur går jag vidare för att få utt farthinder?

  1. Hej Anna!
   Albertavägen är en statlig väg, varför du får vända dig till Trafikverket med din fråga.

   Lisa Callréus, Trafik- och exploateringsingenjör

 12. Vad bra att ni gör hastighetsmätning på Malmövägen (österut), men hur tänkte ni när siffertavlan med hastighet sattes upp?

  1. Den är uppsatt bakom skymande träd, buskar, vilket gör att man upptäcker den ett par meter innan.

  2. Den är uppsatt ca 10 meter innan övergångsställe och det är kanske bättre att man håller ögonen på trafikanterna, istället för skylttavlan.

  3. Den är uppsatt precis där svängen på gatan börjar vilket är helt tokigt.

  Gör om och placera skylten t ex 50 meter tidigare. Gör säkert att många fler blir uppmärksamma om sin hastighet.

  //Magnus

  1. Hej Magnus!
   Tack för dina synpunkter.
   Vi kommer att se över placeringen av hasighetsdisplayen.

   Lisa Callréus, Trafik- och exploateringsingenjör

 13. Hej! Jag bor vid Mellanvången. Jag måste få berömma den nya fina Mellanvångsparken! Det är fantastiskt att se hur mycket glädje den ger. Familjer träffas, det är ´pick nick i det grön, barn i alla åldrar leker och har kul. En fantastisk satsning…..det kommer dock ett litet ”men”….
  Vi är många hundägare som går i parken, längst dom nya gång/cykelbanorna, leker med våra hundar på Gröningen osv….nu kommer mitt ”men”, det finns inga hundlatriner. Det finns papperkorgar på lekplatsen, men det är ju ingen hit att slänga påsarna där, då dessa inte har något lock och det skulle medföra odörer för de som sitter och fikar.
  Och finns det inget ställe att slänga påsarna på är risken kanske stor att hundägare inte plockar upp efter sina hundar, och det vill vi inte.
  Skulle det vara möjligt att få en hundlatrin, på gröningen mittemot lekplatsen och en längst den nya cykel/gångbanan som går parallellt med Domarringen?

  1. Hej Annika!
   Tack för dina synpunkter. Jag har skickat din förra kommentar med samma innehåll som denna,som kom in på Medborgarkontorets webbsida till Tekniska Enheten. Det är vår parkingenjör Karl Andersson som höll i projektet med Mellanvångsparken, han är på semester. Därför får du vänta på ett svar.
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 14. För en månad frågade jag om asfaltering på Åttevägen nu är det äntligen påbörjat och har blivit lovad av killarna att det ska vara fixat 12maj det har varit en onödig lång väntan på detta då det på börjades 30 januari med att kabeln till fibernätet blev avgrävning och nu i maj blir det äntligen åtgärdat.

 15. Hej jag undrar om var man ska vända sig för att inte våra tiggare ska sitta utanför Swedbank i Staffanstorp det är mycket obehagligt när denna kille sitter precis vid automaten när man ska ta ut pengar. Vem har ansvar för dessa och som kan hjälpa till så att de inte behöver vara där?

  1. Hej Kerstin!
   Du får vända dig till Polisen. https://polisen.se/Kontakta-oss/Polisstationer/Skane/Staffanstorp/
   Lycka till!
   Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 16. Hej!
  Jag undrar när vi ska få tillbaka en normal affär till Hjärup? I nuläget finns en Tempo belägen på Jakriborg det går inte att handla i denna affär för den är alldeles för dyr , och vi som inte bor på Jakriborg får då åka till Lund eller Staffanstorp . I Staffanstorp finns Ica . Citygross Netto Lidl och Willys hade inte någon av dessa också kommit till Hjärup. Vi hade innan Jakriborg fanns både affär post och bank m uttagsautomat nu finns inget. Vi tillhör ju faktiskt Staffanstorp även om det är svårt att ta sig dit utan bil.

  1. Hej Kerstin!
   Tack för din synpunkt. Staffanstorps kommun styr inte över var handlarna vill etablera sig i kommunen, därför kan vi inte svara på din fråga.
   Trevlig helg!
   Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 17. Undrar när ni tänker göra klart på åttevägen och övriga Hjärup efter grävningen till fibernätet det på börjades i januari 2015 och är fortfarande inte återställd. Kabeln blev avgrävning 30 januari och vi har fortfarande inte fått ersättning för att vi var utan telefon tv data och trygghets larm I åtta dagar är det ingen som är ansvarig

  1. Hej Kerstin!

   Asfaltsverken öppnar nu efter vinteruppehållet. Då kommer asfalteringen igång. När det gäller ersättning är det något du får ta med din operatör som du har avtal med. De får sedan gå vidare med sina anspråk om de anser att de har fog för detta.

   Med vänlig hälsning,
   Johanna Sprimont
   Staffanstorps Fibernät AB

   1. Hej!
    Jag undrar om man kan få besked om och när återställning och asfaltering ska ske på Åttevägen?

    1. Hej Kerstin!
     Kontakta Staffanstorps Fibernät de håller i frågan. http://www.staffanstorpsfibernat.se/?page_id=18
     Vänligen
     Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 18. Hej,
  jag är oerhört trött på de väldigt höga hastigheterna på Kyrkvägen, är det planerat vägbulor på vägen som blivit en huvudled för höga hastigheter sedan Järnvägsgatan fått vägbulor?! Vill även passa på att kommentera det trista parkeringskaoset på bl a vår gata, har 3-4 bilar parkerade längs tomten varje vardag mellan 8-17. Vi bor cirka 100 meter från Rådhuset och min bedömning är att folk parkerar på gatan av ren bekvämlighet eftersom det är nära till arbetet. Vid en helt ovetenskaplig undersökning fann jag nämligen att det fanns flera lediga P – platser kvar på gamla busstationen men därifrån är det väl allt för långt att gå. Vill även poängtera att både Posten och SITA har svårigheter att utföra sitt arbete!

  1. Hej Pernille,
   Vi kommer under hösten att se över om det är lämpligt med parkeringsförbud på båda sidorna av Kyrkvägen.

   Lisa Callréus, Trafik- och exploateringsingenjör

 19. Återigen har Hjärup drabbats av ett omfattande teleavbrott. Den som försökt kontakta Telia får i bästa fall ett automatiskt genererat meddelande att problemet ska vara löst den 3 februari. Vid kontakt med Staffanstorps fibernät, som jag gissar återigen orsakar avgrävningar av teleledningar, fick jag ett diffust svar att det var anmält till Telia men man påstod sig inte veta något mer. Tidigare har el- och telekablar grävts av.

  På Medborgarkontoret var man däremot tydlig när jag i fredags frågade om kommunen inte kunde lägga ut någon forma av information: ”Det sker inbrott också men vi kan inte informera om allt!” Men efter en stunds samtal skulle man diskutera detta med webansvarig. Nu har det snart gått tre dygn utan teleförbindelse och utan att ens kunna få någon information.

  Sannolikt går många villalarm över det fasta telenätet. Månadsskiftet är det säkerligen många som försöker betala räkningar via sina respektive internetbanker. Även trygghetslarm är anslutna via det fasta nätet.

  Oavsett om det är det kommunala bolaget Staffanstorps Fibernät AB eller någon annan som orsakat denna större skada borde kommunen kunna informera om detta för sina medborgare.

  Är inte detta en kommunal trygghetsfråga?

  1. Hej Jan!

   Tack för dina synpunkter.
   Vi vill helst inte gå ut med denna typ av information eftersom det även handlar om säkerhet. Som du själv påpekar kan det påverka villalarm då är det dumt att gå ut och berätta att nu fungerar inte villalarmen i detta område.
   Ja, det är en trygghetsfråga men det finns flera sidor.
   Det är teleoperatören som har informationen om hur många som är drabbade, när det kommer att åtgärdas m.m. detta är inget vi kan påverka.

   Med vänlig hälsning
   Johanna Sprimont
   Staffanstorps Fibernät AB

   1. Hej Johanna och tack för svar.

    Jag delar dock inte din bedömning och det gör uppenbarligen inte ditt bolag heller eftersom på Staffanstorps Fibernät AB:s hemsida finn följande information utlagd:

    ”Avgrävd telekabel i Hjärup

    En avgrävd telekabel på Åttervägen i Hjärup. Felet är anmält och de håller på att åtgärda felet.”

    Intresset av att lämna information om utslagna samhällsviktiga funktioner torde väga tungt i den kommunala verksamheten.

    Vilka åtgärder vidtar kommunen för att säkerställa att trygghetslarmen fungerar?

    Eftersom telekablarna ligger c:a 30 cm under markytan och osäkerhet råder om var ledningar går kanske man även kunde förvänta sig en ökad försiktighet vid de nu aktuella arbetena, icke minst i beaktande av de tidigare kabelskadorna.

    Jan

    1. Hej Jan!
     När det gäller trygghetslarmen så går det ett automatlarm när trygghetslarmets koppling bryts som visas upp i kommunens bevakningsdator och personal från kommunen kollar alltid upp det. Då får de låna ett gsm-larm istället tills kabeln är reparerad. Har du fler frågor kontakta Osk Robertsdottir, 046-25 13 71.
     Vänligen Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

     1. Tack Lisbeth för ditt trygga svar.
      Jan

 20. Varför ringer ingen Polisen?

  1. Jag har ringt tre ggr…men de har så mkt annat stök att ta hand om, så de hinner inte!