Applikation för säker grannsamverkan

Staffanstorps kommun har de senaste åren intensifierat arbetet med att utveckla en väl fungerande grannsamverkan i kombination med att hitta nya effektiva metoder för kommunen att informera om brott, försvunna personer, olyckor, trafikstörningar och andra samhällsviktiga händelser. Som ett led i detta har en applikation, Coyards, tagits fram.

Hur fungerar applikationen?

Coyards är en svenskutvecklad applikation skräddarsydd för grannsamverkan. Den har smarta tekniska funktioner som möjliggör för enskilda grannar, kontaktombud, bostadsrättsföreningar, hyresgästföreningar med flera att kommunicera ut viktig information till utvalda grannar eller till alla grannar i ett helt område. Det kan till exempel vara att man behöver akut hjälp, rapporter om stöld eller skadegörelse, information inför gårdsstädningen, meddelande om att familjen ska resa bort eller annan kalenderhändelse.

Den inbyggda kontaktfunktionen gör att användare kan kommunicera och hjälpa varandra utan att behöva respektives telefonnummer eller e-postadresser.

Tekniken underlättar även för Staffanstorps kommun att snabbt och enkelt nå ut med samhällsviktig information till kommunens alla invånare. Informationen dyker upp som ett push-meddelande i alla mobila enheter.

Applikationen Coyards är gratis att ladda ner och använda.

Staffanstorps kommun har tack vare sin delaktighet i utvecklingsarbetet, en egen version av Coyards.  Den så kallade partnerkoden TRYGGISTAFFANSTORP läggs in vid nyregistreringen eller i efterhand under ”Inställningar”.

Staffanstorps kommun kan skicka ut information till alla som har registrerat sig som användare och meddelandet kommer fram oavsett om man är med i en grupp eller inte.

Teknisk fakta

  • Finns att ladda ned som applikation i App Store (iOS) samt i Google Play (Android)
  • Fungerar även i en vanlig webbläsare på en PC, Mac eller Windows telefon
  • Byggd i HTML5 och TLS-krypterad (https:)
  • Multipel-login möjliggör inloggning i systemet på flera olika plattformar samtidigt
  • All kommunikation sker i slutna grupper som inte är sökbara
  • Obegränsat antal grupper
  • Kommunikation via pushnotiser, SMS och e-post
  • Polis, räddningstjänst och kommun kan enkelt kommunicera med invånarna genom ett administrationsverktyg på lokal basis

På coyards.se kan du läsa mer.

Support

Hjälp och support sköts av Grannkompaniet AB.

coyards.sestaffanstorp@coyards.se, 08-409 400 20

Översikt i applikationen Trygg och säker i Staffanstorp. Foto: Coyards

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.