Ny app för säker grannsamverkan

Staffanstorps kommun har de senaste åren intensifierat arbetet med att utveckla en väl fungerande grannsamverkan i kombination med att hitta nya effektiva metoder för kommunen att informera om brott, försvunna personer, olyckor, trafikstörningar och andra samhällsviktiga händelser. Som ett led i detta lanseras en ny applikation, Coyards.

Hur fungerar applikationen?

Coyards är en svenskutvecklad applikation skräddarsydd för grannsamverkan. Den har smarta tekniska funktioner som möjliggör för enskilda grannar, kontaktombud, bostadsrättsföreningar, hyresgästföreningar med flera att kommunicera ut viktig information till utvalda grannar eller till alla grannar i ett helt område. Det kan till exempel vara att man behöver akut hjälp, rapporter om stöld eller skadegörelse, information inför gårdsstädningen, meddelande om att familjen ska resa bort eller annan kalenderhändelse.

Den inbyggda kontaktfunktionen gör att användare kan kommunicera och hjälpa varandra utan att behöva respektives telefonnummer eller e-postadresser. Funktionen Direkthjälpen lämpar sig för ensamma barn eller äldre som snabbt vill påkalla hjälp från förvalda personer.

Tekniken underlättar även för Staffanstorps kommun att snabbt och enkelt nå ut med samhällsviktig information till kommunens alla invånare. Informationen dyker upp som ett push-meddelande i alla mobila enheter.

Applikationen Coyards finns i två versioner:

• en gratisversion med ett basutbud av funktioner.
  • en premiumversion med full tillgång till verktygets allra smartaste funktioner. Kostnaden för premiumversionen är åtta kronor per månad och debiteras årsvis.

Tillgång till viktig information från Staffanstorps kommun ingår självklart i basutbudet och är därmed alltid gratis!

Under 2015/2016 kommer alla som börjar använda Coyards erhålla premiumversionen kostnadsfritt i sex månader. Använd då partnerkoden tryggstaffan2015.

Teknisk fakta

• Finns att ladda ned som applikation i App Store (iOS) samt i Google Play (Android)
  • Fungerar även i en vanlig webbläsare på en PC, Mac eller Windows telefon
  • Byggd i HTML5 och TLS-krypterad (https:)
  • Tjänsten kan begränsas till basfunktionen Direkthjälpen (lämpligt för barn)
  • Multipel-login möjliggör inloggning i systemet på flera olika plattformar samtidigt
  • All kommunikation sker i slutna grupper som inte är sökbara
  • Obegränsat antal grupper
  • Kommunikation via pushnotiser, SMS och e-post
  • Polis, räddningstjänst och kommun kan enkelt kommunicera med invånarna genom ett administrationsverktyg på lokal basis

På coyards.se kan du läsa mer!

Hjälp och support sköts av Grannkompaniet AB.

coyards.sestaffanstorp@coyards.se, 08-409 400 20

Översikt i applikationen Trygg och säker i Staffanstorp. Foto: Coyards

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.