Kameraövervakning

Övervakningskamera vid Rådhuset Foto: Johanna Liwenborg

Staffanstorp har länge varit pionjär inom förebyggande trygghetsarbete.

Ett exempel är det stora märkDNA-projekt som genomförts i samarbete med polisen, nationellt kallat Staffanstorpsmodellen, samt det projekt för grannsamverkan där grannar via apparna Coyards för boende och Coprofs för företagare, kan tipsa varandra om misstänkta skeenden i närområdet.

Men den ökande otryggheten på gator och torg har gjort att ytterligare åtgärder måste vidtas av både kommun och polis. Staffanstorps kommun har redan idag kameraövervakning på flera strategiska platser. Totalt finns ett 60-tal utplacerade kameror och ansökningar har lämnats in till länsstyrelsen om fler.

Polisen satte i december upp tillfälliga kameror vid torget i Staffanstorp och har nu fått tillstånd av länsstyrelsen att ha kvar dem till 2020. Tanken är att kamerorna ska ha en förebyggande effekt och ge ökad trygghet.

40

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »