Krisberedskap

Krisberedskap. Foto: Staffanstorps kommun

Vid en extraordinär händelse som innebär en svår påfrestning på samhället, har kommunens organisation beredskap för att snabbt kunna sätta in olika resurser, beroende på typ av kris. Information kommer att läggas ut på webbplatsen och/eller informeras om via radio och TV.

Vid långvariga kriser kommer en upplysningscentral att upprättas i Rådhuset i Staffanstorp för boende i Staffanstorp.

Läs mer på krisinformation.se

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

2 kommentarer till Krisberedskap

 1. Hej,
  Tycker denna informationen är undermålig med tanke på situationen runt om i världen. Exempel på information som borde finnas är:

  Var finns skyddsrum i anslutning till var enskild individs hemadress?
  72 timmar, hur ser kommunens agerande ut om något skulle bli utslaget/stömlöst? Vad förväntas av individen?
  Vattenförsörjning vid kris, vart vänder man sig?
  Hur jobbar Staffanstorps kommun ihop med myndigheter, ex. MSB?

  Okej att man hänvisar till krisinformation.se men hur ser just Staffanstorps plan ut, dessa skiljer sig från kommun till kommun.

  //J

  1. Hej Jonas.

   Skyddsrummen i Sverige är lagda i ”malpåse” och det finns inga aktuella listor på vilket skyddsrum man ska bege sig. Om staten anser att läget kräver att skyddsrummen tas i bruk, kommer vi att upprätta aktuella listor. I vecka 19 kommer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att anordna en Krisberedskapsvecka där man bland annat kommer att ta upp vad man behöver för att klara sig vid en kris. Lördagen den 13/5 mellan kl. 10-14 kommer det att delas ut informationsmaterial på olika platser i Staffanstorps kommun.

   Med vänliga hälsningar
   Bertil Persson
   Beredskapssamordnare


 • Kommentarer


  pool

 • Blanketter


  pool

  Vill du söka barnomsorg, beställa betyg eller ansöka om bygglov? Här hittar du kommunens blanketter och här kommer du att hitta våra e-tjänster. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »