Vid strömavbrott

Vid ett snabbstopp i ett kärnkraftverk eller om vi drabbas av långvarig kyla, finns risk för roterande avstängning av strömmen.

Du bör därför se till att du har beredskap för en elransonering. Tänk efter vad du behöver för att klara en sådan situation. Tänk också efter var du kan få information, vem du kan vända dig till etc.

I händelse av ett längre strömavbrott och du inte kommer åt kommunens webbplats för att få information, kan du lyssna på radio eller titta på TV. Radio Malmöhus och de regionala TV-programmen är några av de kanaler vi kommer att använda oss av för att du ska få nödvändig information (det finns kanske någon i bekantskapskretsen som har el). För att säkerställa att annan strömkrävande apparatur fungerar, behöver du ett reservaggregat.

Vid ett längre strömavbrott kommer en del av kommunens verksamheter att hållas uppvärmda och dessa är i ett sådant läge öppna för dig.

Tänk på – även om ditt hem är fjärrvärmeuppvärmt – att cirkulationspumpen går på ström.

Vid strömavbrott

Blir det elransonering är följande kommunala verksamheter uppvärmda för att fungera som samlingsplatser. Dessa är:

Hjärup

Stationsbyns förskola Tågvägen 1
Lapptäckets förskola Centrumstigen
Ängslyckans förskola Fredriks väg
Hjärups skola Fredriks väg

Kyrkheddinge

Kyrkheddinge skola Kyrkheddinge

Staffanstorp

Borggårdsskolan Borggårdsallén
Borggårds förskola Skråvägen 3
Kyrkbyns förskola Planetvägen
Mellanvångsskolan Tingsvägen
Annero förskola Ryttarevägen 1
Resurscentrum/Kometskolan Kyrkvägen
Trekantens förskola Genvägen
Stanstorpsskolan Rättsvägen
Mellanvångens förskola Tingsvägen
Montessoriskolan Lagvägen 1
Önsvala förskola Kronoslättsvägen
Hagalidskolan Hagalidsvägen
Baldersskolan Mimers väg

Tottarp

Tottarps skola Tottarp

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »