MärkDNA

Först i södra Sverige med nytt stöldskyddsprojekt

Läs rapporten Staffanstorpsmodellen. En utvärdering av att förebygga bostadsinbrott med märkDNA >>

Läs broschyren Staffanstorpsmodellen. Att förebygga bostadsinbrott med stöd av märkDNA >>

Vad är märkDNA?

MärkDNA är ett samlingsnamn på en ny typ av märkning som kan användas i brottsförebyggande syfte, men även vid brottsutredning.

Märkningen görs med ett syntetiskt framställt dna och vätskan penslas på värdesaker, ungefär som nagellack. Vätskan är osynlig, men framträder under uv-ljus. Varje märkning är unik och därför kan den spåras. Märkningen håller minst fem år på föremål och två månader på hud.

Spårning av gods är möjlig då uv-lampor för upptäckt av märkDNA finns i polisbilar och vid färjelägen, brofästet och i alla godsgrupper i polisregion Syd.

Vid medborgarmöten ges information om märkDNA-projektet och representanter från Staffanstorps kommun, polisen, försäkringsbolag samt märkDNA-leverantörer finns på plats.

Intresserad?

Är du intresserad av ett paket med märkDNA, så hör gärna med ditt försäkringsbolag vad som gäller. Kontakta därefter en leverantör och ange namn, adress samt aktivitetskoden som du finner här >>. Därefter tar vald leverantör hand om beställningen.

Kontaktpersoner

Staffanstorps kommun:

Polismyndigheten: Christer Stålhandske, kommunpolis, 010-561 69 97

Läs mer

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »