MärkDNA

Först i södra Sverige med nytt stöldskyddsprojekt

MärkDNA är en stöldskyddsmärkning som ger polisen spårbarhet och skyddar dina föremål. Redan 2015 var Staffanstorps kommun först ut i landet med att introducera märkDNA.

Den transparenta märkvätskan, som innehåller en unik DNA-kod,  kan enkelt kopplas till ägaren genom ett internationellt register. Det är upp till dig som privatperson att registrera din kod. Vätskan sprayas, eller penslas likt ett nagellack på dina föremål.

Märkningen görs med ett syntetiskt framställt dna och vätskan penslas på värdesaker, ungefär som nagellack. Vätskan är osynlig, men framträder under uv-ljus.

Spårning av gods är möjlig då uv-lampor för upptäckt av märkDNA finns i polisbilar och vid färjelägen, brofästet och i alla godsgrupper i polisregion Syd.

Intresserad?

För mer information om MärkDNA och vart du kan köpa det, kontakta ditt försäkringbolag.

Kontaktpersoner

Staffanstorps kommun: Emma Björk, säkerhetschef, 046-25 14 74

Polismyndigheten: Christer Stålhandske, kommunpolis, 010-561 69 97

Läs mer

 

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »