Polisen

Polisuniform. Foto: Staffanstorps kommun

De som arbetar på polisen i Staffanstorp tjänstgör i hela närpolisområdet som utgörs av Staffanstorps kommun, Lomma kommun och Kävlinge kommun. På polisstationen finns en receptionist, flera närpoliser, utredare, en ungdoms- och narkotikagrupp samt en representant från socialtjänsten.
Om du behöver nå Polisen när receptionen är stängd går det bra att ringa på klockan. En vanlig fråga de får i receptionen är om Polisen utfärdar pass. Det gör de inte längre, men på polisen i Lund går det bra att ansöka om pass.

Polisens telefonnummer är 114 14 eller vid akuta fall 112.

Aktuellt

Under den gångna tiden har flera av kommunens invånare klagat över olika ordningsstörningar, skadegörelse och vårdslös mopedkörning. Polisen lyssnar alltid på medborgarnas synpunkter och gör vad den kan för att komma till rätta med problematiken. Hos Polisen som hos många andra myndigheter handlar det många gånger om att prioritera utifrån den resurs som står till buds. Andra gånger är lösningen på problemet att samverka med skolor, kommun, föreningar eller företagare. Polisens förhoppning är att medborgarna i kommunen ska känna sig delaktiga i arbetet med en trygg och säker kommun. Polisen tar gärna emot dina synpunkter.

Tipsa polisen

Polisen behöver din hjälp för att nå framgång i arbetet med att uppdaga och utreda brott. Om du vill tipsa polisen; ring 114 14 och tryck 2.

Ungdoms- och narkotikagruppen

Ungdoms- och narkotikagruppen består av ett antal poliser med särskilt god kännedom om närpolisområdets ungdomskriminalitet. Gruppen inriktar sig främst på att hantera brott där ungdomar på något sätt är inblandade. Arbetet innebär bland annat att hantera olika typer av information och det handlar ofta om föräldrakontakter, samtal med skolor och möten med våra ungdomar. Som namnet avslöjar arbetar gruppen i stor omfattning med att uppdaga narkotikabrott.

Om du vill lämna tips gällande ungdomar, narkotika eller alkohol; ring 114 14 och tryck 2.

Socionom på polisen

Sedan år 2005 pågår ett samverkansprojekt mellan socialtjänsten och polisen, där en socionom är placerad på polisstationen i Staffanstorp. Socionomen hos polisen medverkar vid förhör av minderåriga, gör bedömningar avseende behov av insatser från socialtjänsten, skriver yttrande enligt Lagen om unga lagöverträdare (Lul) till åklagaren och erbjuder stödsamtal till unga brottsoffer vid behov.

Du når socionom hos polisen på 046-16 53 38 eller 0709-35 11 15.

Öppettider

Receptionen på polisstationen i Staffanstorp är öppen helgfria dagar oftast klockan 9-12.

Övriga tider hänvisas ni till polisen i Lund telefon 114 14 eller vid akuta ärenden 112.

Övrig information

Mer information från polisen kan du få på Polisen Sveriges webbplats Här kan du till exempel läsa om vad som krävs om du vill bli polis, hur du söker pass, om vapen, trafik, men också ladda hem olika blanketter.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

5 kommentarer till Polisen

 1. Ni måste kolla på city gross på kvällarna dä många mystiska bollar

 2. Hej!
  Vi har I Helgen blivit bestulna på ännu en Cykel. Detta är den 3:e cykeln vi blir bestulna på I Lilla Hjärup och vi börja tröttna.
  2st har tagits vid tågstationen och 1st vid busstationen vid gamla Lundavägen. Total förlorat varde ca 10 000 samt en massa problem.
  Vi önskar verkligen att kommun och polis börjar ta krafttag I denna fråga, antingen via fysisk närvaro, kameraövervakning eller helt enkelt genom att i

 3. Hej, som boende på Hagalidområdet har jag reagerat länge på att inte en enda kotte, besökande till idrottshallarna (och boende på området) kan läsa hastighets skylten på 30 km. Det är med livet som insats när man passerar Hagalid vägen speciellt lör å sön mornarna med hunden.
  Skulle ni inte kunna ha en hastighets kontroll här någon morgon för att göra trafikanterna uppmärksamma på hastigheten? Det finns ju gott om barn på området som själv ska till hallen. Och tråkigt vore om de blir skadade pga att någon förälder är sent ute….

 4. Tack för massiv bevakning !
  Tips: Om ni behöver sträcka på benen vid för lång tid sittandes I bilarna… så passa gärna på att dela ut reflexmärke till gångtrafikanterna så kanske det känns att ni är mera till nytta och glädje för medborgarna.

  1. Skulle också önska lite mer kontroll av beteende på Lunds vägen då man nästan alltid blir omkörd där det är 50 km och desutom omkörning sförbud det struntar man totalt i och att visa tecken när man ska svänga eller byta körriktning det är Polisen mycket dålig på


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »