Polisen

Polisbil Volvo 2017 Foto:Gunnar Creutz By: Wikipedia

De som arbetar på polisen i Staffanstorp tjänstgör i hela närpolisområdet som utgörs av Staffanstorps kommun, Lomma kommun samt Kävlinge kommun.

Polisens telefonnummer är 114 14 – vid akuta fall ring 112.

Tipsa polisen

Polisen behöver din hjälp för att nå framgång i arbetet med att uppdaga och utreda brott. Om du vill tipsa polisen, ring 114 14.

Socionom på polisen

Sedan många år pågår ett samverkansprojekt mellan socialtjänsten och polisen. Socionomen hos polisen medverkar vid förhör av minderåriga, gör bedömningar avseende behov av insatser från socialtjänsten, skriver yttrande enligt Lagen om unga lagöverträdare till åklagaren och erbjuder stödsamtal till unga brottsoffer vid behov.

Ansöka om pass

Du som är svensk medborgare kan ansöka om pass eller nationellt id-kort på polisens passexpeditioner>>.

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

11 kommentarer till Polisen

 1. Hej! Bevittnade nyss en händelse som kunde få förfärliga efterverkningar . En pojke blev näst intill påkörd av en bil som körde ut från södra Lundavägen ut till Storgatan. Föraren körde i hög fart och pojken kom cyklande på storgatans cykelväg. Bilar kommer flera gånger under dagen och kör ut till Storgatan utan lov! Händer inget och utan åtgärd så får vi gå vidare med detta till massmedia. Hälsningar eva

  1. Hej Eva!
   Tack även till dig för ditt engagemang!
   Som du ser nedan är detta en fråga för polisen då det finns ett giltigt förbud. Kommunen kan inte stänga av gatan då det inte finns någon vändplats för sopbil etc.

   Med vänliga hälsningar
   Jennie Andersson
   Säkerhetssamordnare

 2. Hej, jan Persson vid korsningen av Storgatan södra Lundavägen
  Som för tio minuter sedan fick uppleva ett tillbud igen mellan
  bilist från Lundavägen och cyklist att kollidera
  en ung person som lyckades bromsa och lägga cykeln ner,för förhindra krocken,
  är det denna det väntas på? Jan

  1. Hej Jan!
   Tack för ditt engagemang!
   Det är en polisiär fråga då det finns ett giltigt förbud på platsen, vi har därför kontaktat polisen och påtalat det som hänt.

   Med vänliga hälsningar
   Jennie Andersson
   Säkerhetssamordnare

 3. Hej,
  bor vid korsningen södra Lundavägen – Storgatan, ser dagligen motorfordon komma på s. Lundavägen och kör rakt ut på Storgatan trots vägskylt motor trafik förbjuden finns, men gäller denna ? om inte borde den bli nedmonterad, ett antal tillbud är registrerade. Så det bästa vore att skylten efterlevs, åtgärden finns hos er, tror jag, jan

  1. Hej Jan!

   Tack för ditt mail. Jag kommer att vidarebefordra det och din mailadress till Stadsbyggnadsförvaltningen och ber dem kontakta dig.

   Vänliga hälsningar

   Emma Björk

 4. Vill veta, när poliskontoret i Staffanstorp är öppet. Vill lämna pass, körkort för min man som avlidit.
  tel: 073-5857450

  1. Hej!

   Under vecka 28 till och med vecka 32 är det öppet måndagar mellan kl 09.00-12.00 samt 13.00-15.00.

   När det gäller pass ska du vända dig till Lunds polisstation.

   Bästa hälsningar

   Emma Björk, Staffanstorps kommun

 5. Hej.
  Jag har en ordningsfråga angående Anneroskolan. Det kan väl knappast vara meningen att skolgården blir till någon form av samlingsplats för diverse ”gäng” på kvällstid och en låg och mellanstadieskola på dagtid. Kvällsbesökarna är störande och det kan väl inte vara trevligt för lärare och elever när de kommer på morgnarna till en nedskräpad skolgård.

 6. Ni måste kolla på city gross på kvällarna dä många mystiska bollar

 7. Hej!
  Vi har I Helgen blivit bestulna på ännu en Cykel. Detta är den 3:e cykeln vi blir bestulna på I Lilla Hjärup och vi börja tröttna.
  2st har tagits vid tågstationen och 1st vid busstationen vid gamla Lundavägen. Total förlorat varde ca 10 000 samt en massa problem.
  Vi önskar verkligen att kommun och polis börjar ta krafttag I denna fråga, antingen via fysisk närvaro, kameraövervakning eller helt enkelt genom att i