MärkDNA-projekt – först i södra Sverige

Först i södra Sverige med nytt stöldskyddsprojekt

Läs rapporten Staffanstorpsmodellen. En utvärdering av att förebygga bostadsinbrott med märkDNA >>

Läs broschyren Staffanstorpsmodellen. Att förebygga bostadsinbrott med stöd av märkDNA >>

Vad är märkDNA?

MärkDNA är ett samlingsnamn på en ny typ av märkning som kan användas i brottsförebyggande syfte, men även vid brottsutredning.

Märkningen görs med ett syntetiskt framställt dna och vätskan penslas på värdesaker, ungefär som nagellack. Vätskan är osynlig, men framträder under uv-ljus. Varje märkning är unik och därför kan den spåras. Märkningen håller minst fem år på föremål och två månader på hud.

Spårning av gods är möjlig då uv-lampor för upptäckt av märkDNA finns i polisbilar och vid färjelägen, brofästet och i alla godsgrupper i polisregion Syd.

Vid medborgarmöten ges information om märkDNA-projektet och representanter från Staffanstorps kommun, polisen, försäkringsbolag samt märkDNA-leverantörer finns på plats.

Intresserad?

Är du intresserad av ett paket med märkDNA, så hör gärna med ditt försäkringsbolag vad som gäller. Kontakta därefter en leverantör och ange namn, adress samt aktivitetskoden som du finner här >>. Därefter tar vald leverantör hand om beställningen.

Staffanstorps kommun:

Polismyndigheten: Christer Stålhandske, kommunpolis, 010-561 69 97