Trygghetsvandring Staffanstorps kommun

Illustration som visar person på promenad på en väg omgiven av träd, buskar och ett par gatulampor som lyser upp området.

För första gången genomför stadsbyggnadsförvaltningen i Staffanstorps kommun digitala trygghetsvandringar som låter boende och företagare i Staffanstorps kommun lämna synpunkter om tryggheten i kommunen via sin dator, mobil eller padda. Den digitala trygghetsvandringen är öppen från 10 juni fram till den 30 juni 2021.

Vandringen genomförs digitalt via en karta där boende och företagare i kommunen markerar platser som upplevs trygga eller otrygga. Den digitala vandringen är anonym och nås via följande länk: Trygghetsvandring Staffanstorp.

Tänk på att vandringen inte fungerar i internet Explorer.

Kom igång med vandringen

För att börja lämna synpunkter klickar du på Kom igång eller Lämna din åsikt.

Godkänna villkor

När du klickat på Kom igång eller Lämna din åsikt möts du av en karta med en vit dialogruta över Staffanstorps tätort. I rutan kan du läsa de villkor som gäller för den digitala vandringen. Kryssa i att du godkänt de villkor som gäller och klicka sedan OK, se figur 1.

Figur 1

Nu kan du börja lämna dina synpunkter.

Sök adress i kartan

Innan du deltar i vandringen är det bra om du känner till några funktioner som hjälper dig att genomföra vandringen.

Sökfunktion

Uppe i vänster hörn av kartan hittar du en ruta där du kan fylla i en adress eller plats, se figur 2.

Figur 2

Fyll i gatu- eller platsnamn, exempelvis Torget, Staffanstorp. Sökfunktionen ger förslag på gator i olika städer, se figur 3. Om du bara skriver ett gatunamn, var noga med att välja en gata i Staffanstorps kommun. Välj en gata i Staffanstorps kommun och kartan tar dig till den gata du har sökt efter.

Figur 3

 

Navigera i kartan

För att navigera i kartan klickar du med musen i kartbilden och drar i någon riktning. För att zooma in och ut kan du antingen använda scrollknappen på musen eller plus- och minustecknet under sökfunktionen se figur 4.

Figur 4

 

Om du använder Padda eller mobil så använder du fingrarna för att navigera och zooma.

Lämna din synpunkt

När du godkänt villkoren möts du av en annan dialogruta till vänster i skärmen med olika kategorier, se figur 5. Klicka på den kategori som du har synpunkt om, exempelvis trafik. Ibland kan du behöva klicka två gånger på en kategori för att den ska aktiveras. Du märker om en kategori är aktiverad om det blir en blå rektangel kring symbolen.

Figur 5

När symbolen är aktiverad, har en blå rektangel kring sig, klickar du i kartan för att placera ut din synpunkt.

När synpunkten är placerad i kartan byts kategorierna ut mot en ruta där du kort beskriver dig själv och vad synpunkten avser. I fälten kön och ålder klickar du på rutan så dyker en rullista upp. Klicka på alternativet som stämmer med dig. Kategori är redan ifylld från symbolen du placerad ut i kartan. Under kommentar kan du skriva en kommentar, exempelvis ”här kör många bilar väldigt fort”. När kommentaren är ifylld klickar du på spara i dialogrutans nedre högra hörn se figur 6.

Figur 6

Lämna fler synpunkter

Varje deltagare får flera kommentarer. Det är upp till dig själv hur många platser du vill tycka till om. För att lämna ännu en kommentar så letar du upp kartnålen som är placerad i kartans nedre kant mitt på sidan, se figur 7. När du klickar på kartnålen dyker dialogrutan med kategorier upp igen.

Figur 7

 

Kontakta oss

Har du frågor om den digitala trygghetsvandringen och hur du använder verktyget? Kontakta då gatu- och trafikingenjör Mattias Lindblad, mattias.lindblad@staffanstorp.se, eller telefon 046- 25 11 00.

Hoppa till navigering