Utbildningsförvaltningen

Utbildningschef

Krister Åkesson
krister.akesson@staffanstorp.se
046-25 12 13
Ansvar för all verksamhet inom utbildningsnämndens verksamhetsområde. Förskola, grundskola, fritidshem och gymnasieskola. Leder utbildningsförvaltningen, biträdande utbildningschef, avdelningschef myndighet och administration, avdelningschef nyanländas lärande, verksamhetschef centrala barn- och elevhälsa.

Biträdande Utbildningschef

Ann Edvik
ann.edvik@staffanstorp.se
046-25 13 10
Leder rektorer i skola och förskola samt utvecklingsledare IKT.

Avdelningschef myndighet och administration

Anne Björcke
anne.bjorcke@staffanstorp.se
046-25 12 88
Handlägger ärenden frågor och beslut kring myndigheter såsom Skolinspektionen och BEO. Utbetalningar till gymnasieskolor. Frågor kring komvux och sfi, busskort, taxiresor för elever, inackorderingsbidrag, resebidrag, sommarpraktik, skolval inför f-klass och åk 7.

Utvecklingsledare

Johan Lindblad
johan.lindblad@staffanstorp.se
046-25 12 19
Utvecklingsledare för förskola och skola. Samordnar och leder nätverksträffar. Administrerar statsbidrag, statistik och skolblad.

Utbildningssamordnare grundskola

Gustav Hultqvist
gustav.hultqvist@staffanstorp.se
046-25 12 92
Systemansvar Extens, administration av tilläggsbelopp, skol- och förskoleadministratörsnätverk. Rapporter till SCB, grundskoleskjutsar (skolbussar), skolval inför f-klass och åk 7

Handläggare

Maria Björk Olin
maria.olin@staffanstorp.se
046-25 12 89
Frågor som rör förskola (inklusive de fristående förskolorna), IST-förskola och förskola i annan kommun eller från annan kommun. Debitering av förskole- och fritidshemsplats.

 

Administrativ assistent

Mia Twedberg
mia.twedberg@staffanstorp.se
0721-726124
Huvuduppgifter: lokalbokningar, beställningar och förekommande administrativa göromål.

 

Digitaliseringsstrateg

Niklas Bäcklin
niklas.backlin@staffanstorp.se

046-25 12 91
Strategiskt och samordnande arbete kring IT i förskola och skola. Kontaktperson och avtalstecknare för leverantörer av hård- och mjukvara.

Utvecklingsledare IKT

Pernilla Backe
Pernilla.backe@staffanstorp.se
046-25 15 00
Utbildning och rådgivning angående frågor som rör IT som ett pedagogiskt verktyg i skola och förskola. Redaktör för Pedagog Staffanstorp.

Systemförvaltare

Anna Gran Lindström
anna.lindstrom@staffanstorp.se
046-28 71 795
Administrera system (bland annat Vklass, Google Suite for Education och MDM), utbildar administratörer, samt samordnar IKT-resurser.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

3 kommentarer till Utbildningsförvaltningen

 1. Mycket bra ubildningschef staffanstorps kommun har fått!
  Hade han som lärare på stanstorpsskolan år 1999-2002 mycket duktig lärare var han.

 2. Hej
  Jag är intresserad av att komma i kontakt med er kostenhet. Jag har en son på Vallmon/Ängslyckan i Hjärup. Mina funderingar är kring flingor och bröd som serveras till barnen . Det står i er kostpolicy att flingor ska vara osötade, stämmer det? Sen undrar jag varför inte era bröd är detsamma? Bra flingor och bröd ska ligga på högst 3 gram socker per 100 gram. Bröd och flingor är något barnen äter daligen och jag anser därför att det är viktigt att begränsa sockerinnehållet i dessa varor.
  MVH Caroline Gudmé

  1. Hej Carolin,
   Tack för din fråga.
   När vi planerar måltiderna inom skola och förskolan så utgår vi ifrån vår kostpolicy och livsmedelsverkets råd och rekommendationer. När det gäller bröd serverar vi till största del nyckelhålsmärkta sorter och också allt oftare osötat bröd. När det gäller flingor så är dom sorter vi serverar inte osötade, istället försöker vi varierar utbudet till frukost med olika sorters gröt eller hemgjord yoghurt med bär/fruktpuré.

   Med vänlig hälsning
   Markus Östling, kostchef