Barnens introduktion

Barn Foto: Kasman By: Pixabay

Att barn och föräldrar känner sig trygga och trivs hos oss är viktigt, därför är inskolningen betydelsefull. För att barnet ska få det bra på förskolan är det viktigt att starten blir bra, därför har vi en inskolningstid innan barnet börjar.

På Kyrkbyn har vi en föräldraaktiv introduktion vilket innebär att du som förälder bjuds in till ett möte där vi pratar om ditt barn och om förskolan. Under kommande tre dagar är du med ditt barn på förskolan. Du som förälder ansvarar för ditt barn – du klär av och på, leker och introducerar material, är med i aktiviteterna, sitter med och äter, byter blöjor, lägger/vilar med barnet osv. Du är med under hela dagen och lämnar inte barnet. Den föräldraaktiva introduktionen har visat sig vara positiv på flera sätt. Den tillåter barn och föräldrar att i lugn och ro vara med i det som händer på förskolan och att lära känna alla nya människor och miljöer utan att behöva oroa sig för att lämna eller bli lämnad.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available