Språk och kommunikation

På de olika avdelningarna här på Mellanvångens förskola arbetar vi kring språk och kommunikation på många olika sätt.

På avdelningen Trollet får barnen bland annat ljuda första delen av sina namn för att känna hur ljuden formas i munnen. Vidare får barnen forma första bokstaven i namnet med hjälp av trolldel som sedan torkas och målas. På avdelningen Giraffen har barnen kommit på att skicka brev är en form av kommunikation. Därför gjorde barnen vars ett alla hjärtans dag kort att skicka till vem de själva ville. Tillsammans promenerade barnen och pedagogerna till ICA där de handlade frimärken att sätta på korten som sedan lades på brevlådan.

brev

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available