Äggsperiment

Med påskhelgen stundande runt hörnet passar avdelningarna på att göra lite spännande ”äggsperiment”.

Exempevis så provade barnen på de stora avdelningarna hållfastheten på äggskal. De knäckte två ägg och la äggskalen på en bricka. Ovanpå äggskalen la vi ännu en bricka där de staplade böcker. Barnen räknade till 9 stycken böcker innan äggen krassade ihop.

Sedan provade de att separera gulan från vitan (på äggen vi knäckt) genom att använda en liten petflaska. De tryckte ihop flaskan lite och satte flaskmynningen tll äggulan och släppte och slurp åkte äggulan in i flaskan. Alltid lika kul med ”äggsperiment”, prova gärna hemma.

äggäggbok

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available