Julmusikal på Mellanvångens förskola

Det har blivit en tradition att femåringarna framför en julmusikal till Lucia. Det är med stor entusiasm som barnen tar sig an uppgiften.

Först får de välja vad de ska vara, därefter övas sångerna in och slutligen sätter vi ihop allt till en historia med musik och agerande. I år fick publiken följa med Tomtemor och nissarna till Tomteland för att se vad som händer där så här strax före jul. De fick träffa bagare, pepparkakor, luciatåg, små möss, se när tomtenissarna fixar julklappar med hjälp av en maskin de uppfunnit, mm. Allt avslutades med att vi fick träffa Tomten och hans ren Rudolf och sjunga ”Ljuset i advent” innan alla sprang in i tomtesäcken till tonerna av Schuberts militärmarsch.

Vi har haft två bejublade föreställningar. En för far och morföräldrar, kompisar och pedagoger på förskolan och en för föräldrar och syskon.

När vi utvärderade årets musikal tillsammans med barnen blev kommentarerna:

”Allting var roligt!”

”Det var roligt att vi fick klä ut oss och att sjunga.”

”Det kändes roligt när alla klappade så mycket.”

”Det var pyttelite pirrigt.”

”Det var roligt när vi dansade sockerbagarbluesen.”

”Kan vi inte göra det igen idag?”

Julmusikal

Julmusikal

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available