Skolan där alla känner alla!

Vi är särskilt stolta över arbetet med våra värdegrundsord glädje, respekt, empati, trygghet och ansvar (GRETA) som genomsyrar hela verksamheten. Vi har kompissamtal i alla klasser där eleverna får möjlighet att i en lugn och trygg miljö diskutera det som upplevs som problem. Vi har en GRETA-grupp som extra kompetens och stöd i elevhälsoarbetet.
Skolans maskot, bläckfisken GRETA, känner alla till. Hon hänger i vårt nav för att påminna oss om våra viktiga värdegrundsord.

Läs mer »

Mysig läshörna i förskoleklassen

I F-klass har vi en mysig läshörna med många böcker. Tanken med läshörnan, är att barnen ska få en inspirerande miljö som ökar deras läslust.

Läs mer »

Tack för mysigt luciafirande!

Lucia-morgonen inleddes traditionsenligt med att tomtarna Jojje och Delle mötte upp eleverna med varm choklad, julmusik och pepparkakor på skolgården.

Läs mer »

Klubbens höstlovsbrev

Hej!

Nu har nästan halva terminen gått och vi är färdiga med första LGR-området idrott och hälsa.

Fokus under första delen av höstterminen har legat på att lära känna varandra och hitta sin plats i gruppen. Vi pedagoger känner att trivseln är hög och vi har roligt tillsammans.

Läs mer »

Höstlov på fritids

Fritids har planerat många roliga aktiviteter under höstlovet.

Klicka på nyheten så kommer ni till planeringen.

Trevligt lov önskar vi er med våra egengjorda pumpalyktor!

Läs mer »

Informationsmöte inför skolval

”Varje barn i Staffanstorp ska ha lika möjligheter till utbildning. Därför ska skolpengen, det vill säga kostnaden för eleven, följa dig oberoende av i vilken skola du går. Detta system ger er möjlighet att välja skola inom kommunen, men också att välja friskolor eller skolor i andra kommuner”.

Läs mer »

Spetskompetens!

Mellanvångsskolans duktiga förstelärare Maria Sjölin och Katrin Nord konsulterades förra veckan av Skolinspektionen gällande sin kompetens kopplat kring bedömning.

Läs mer »

Tack för en fin dag i skogen

Idag kom åtta bussar och hämtade hela Mellanvångsskolan för att ta oss till en gemensam utflykt till Torup, bokskogen. Långa vandringar, fem-kamp och lekar var några av aktiviteterna. Köket bjöd på grillade hamburgare, dryck […]

Läs mer »