Skolan där alla känner alla!

Vi är särskilt stolta över arbetet med våra värdegrundsord glädje, respekt, empati, trygghet och ansvar (GRETA) som genomsyrar hela verksamheten. Vi har kompissamtal i alla klasser där eleverna får möjlighet att i en lugn och trygg miljö diskutera det som upplevs som problem. Vi har en GRETA-grupp som extra kompetens och stöd i elevhälsoarbetet.
Skolans maskot, bläckfisken GRETA, känner alla till. Hon hänger i vårt nav för att påminna oss om våra viktiga värdegrundsord.

Läs mer »

Välkomstbrev blivande förskoleklass

I denna veckan, vecka 16, skickas ett välkomstbrev hem till våra blivande förskoleklassbarns folkbokföringsadress. Kuvertet innehåller förutom välkomstbrevet, en lista på samtliga barn som fått plats i förskoleklass på Mellanvångskolan höstterminen 2021, blankett för medgivande av fotografering samt blanketter från skolsköterska Isabél tillsammans med ett svarskuvert.

Läs mer »

Stängda dagar och läsårsstart 21/22

Vi vill påminna om att både skolan och fritidshemmen är stängda fredagen den 18/6 samt måndagen den 16/8 och tisdagen 17/8.
Efter sommarlovet hälsar vi alla elever varmt välkomna onsdagen den 18/8 för start av läsåret 21/22!

Läs mer »

Skolval inför läsåret 21/22

Skolvalet till förskoleklass hösten 2021 görs via Mina sidor under 11-24 januari 2021.
Är du nyfiken på Mellanvångsskolans förskoleklass? Klicka på ”läs mer”

Läs mer »

Stängda dagar på fritids

Vi vill påminna om att skolan och fritidshemmet är stängda för planering 7/1 – 8/1 2021.

Läs mer »

Läsårsstart höstterminen 2020!

Idag hälsade vi alla elever varmt välkomna tillbaka till Mellanvångsskolan efter sommarlovet. Vi började enligt traditionen med att hälsa våra nya förskoleklassbarn extra välkomna till oss med en varm applåd medan de gick genom vår portal smyckad med blommor och ballonger.

Läs mer »

Mellanvångens Waterworld!

I en värmebölja som denna har fritids fixat en egen vattenpark att svalka sig i.

Läs mer »

Välkomna till åk 4!

I slutet av vårterminen brukar åk 3 få besök av sina blivande mentorer. I läget vi befinner oss i gick detta inte att genomföra. Eleverna i åk 6 fick därför i uppgift att skapa en informationsbroschyr kring hur det är att gå på mellanstadiet. I broschyren presenterar de bl.a. de blivande mentorerna, läxor, prov och skolarbeten, viktigt att veta och tips att tänka på.

Läs mer »