Skolan där alla känner alla!

Vi är särskilt stolta över arbetet med våra värdegrundsord glädje, respekt, empati, trygghet och ansvar (GRETA) som genomsyrar hela verksamheten. Vi har kompissamtal i alla klasser där eleverna får möjlighet att i en lugn och trygg miljö diskutera det som upplevs som problem. Vi har en GRETA-grupp som extra kompetens och stöd i elevhälsoarbetet.
Skolans maskot, bläckfisken GRETA, känner alla till. Hon hänger i vårt nav för att påminna oss om våra viktiga värdegrundsord.

Läs mer »

Skolstart HT21

Onsdagen den 18 augusti hälsade vi alla elever varmt välkomna tillbaka till Mellanvångsskolan efter sommarlovet. Skolstarten firades traditionellt med att förskoleklassbarnen gick genom den ballongklädda portalen under välkomnande applåder, rektor Henrik höll tal, biträdande rektor Jenny fixade konfetti-regn och allt avslutades med ett besök av glassbilen.

Läs mer »

Fotbollsmatch och femkamp pedagoger mot elever åk 6

Torsdagen den 10/6 var det dags för traditionell fotbollsmatch och femkamp mellan pedagoger och eleverna i åk 6. När alla poäng för femkamp och fotboll hade räknats samman visade det sig att resultatet blev oavgjort. […]

Läs mer »

Välkomstbrev blivande förskoleklass

I denna veckan, vecka 16, skickas ett välkomstbrev hem till våra blivande förskoleklassbarns folkbokföringsadress. Kuvertet innehåller förutom välkomstbrevet, en lista på samtliga barn som fått plats i förskoleklass på Mellanvångskolan höstterminen 2021, blankett för medgivande av fotografering samt blanketter från skolsköterska Isabél tillsammans med ett svarskuvert.

Läs mer »

Stängda dagar och läsårsstart 21/22

Vi vill påminna om att både skolan och fritidshemmen är stängda fredagen den 18/6 samt måndagen den 16/8 och tisdagen 17/8.
Efter sommarlovet hälsar vi alla elever varmt välkomna onsdagen den 18/8 för start av läsåret 21/22!

Läs mer »

Skolval inför läsåret 21/22

Skolvalet till förskoleklass hösten 2021 görs via Mina sidor under 11-24 januari 2021.
Är du nyfiken på Mellanvångsskolans förskoleklass? Klicka på ”läs mer”

Läs mer »

Stängda dagar på fritids

Vi vill påminna om att skolan och fritidshemmet är stängda för planering 7/1 – 8/1 2021.

Läs mer »

Läsårsstart höstterminen 2020!

Idag hälsade vi alla elever varmt välkomna tillbaka till Mellanvångsskolan efter sommarlovet. Vi började enligt traditionen med att hälsa våra nya förskoleklassbarn extra välkomna till oss med en varm applåd medan de gick genom vår portal smyckad med blommor och ballonger.

Läs mer »