3:orna på Skåneresa

3A och 3B tillbringade tisdagen på olika platser i Skåne.

Det regnade så smått när vi gick på bussen i Staffanstorp. Första stoppet var strax utanför Dalby där man har fantastisk utsikt över Knivsåsen och Romeleåsen. Det var då dags för första gruppen att redovisa sitt arbete. (Eleverna stod för stor del av guidningen hela resan)

Sedan styrde chauffören bussen mot Tomelilla där vi besökte Världens minsta filmmuséum/Världens största Hasse & Tage-museum. Här fick vi ännu en passagerare, hjälpguiden Bodil. Åtta elever i taget kunde få plats inne på muséet. Resten fick passa på att ta fikapaus i lilla caféet.

Färden gick sedan vidare till Kivik. Vi besökte Kungagraven/Kiviksgraven och tittade på alla äppleodlingar.

Nästa stopp blev Stenshuvud nationalpark där det även var dags att ta lunch. Nu skingrades molnen och solen tittade fram.

Vidare till Glimmingehus. Det märks verkligen att vi är mitt ute på öppna slätten. Vinden var tidvis så stark att det var svårt att ta sig fram.

Nu tickade klocka på alldeles för snabbt och chauffören hade fått en tidigare sluttid än vi. Både Ales stenar och glassinköp skulle inte hinnas med. Vad väljer vi då? För att inte förstöra stämningen helt på bussen fick det bli glass i Nybrostrand.

Därefter åkte vi genom hagel och åska tillbaks till väntande föräldrar i Staffanstorp.

Vill ni se bilder från vår Skåneresa titta i vårt album.