Utflyktstips

Ett ställe man helt enkelt inte får missa är Kulturens Östarp.

Gästgiveriet har fantastisk god mat och man kan bland annat avnjuta en äkta skånsk äggakaga med stekt fläsk.

Vandrar man sedan ner för backen, som kantas av ängar, kommer man till den gamla möllan. Där kan man klättra upp och titta på hur mekaniken kunde se ut förr i tiden.

Vidare kan man besöka de tre gårdarna, Gamlegård från 1812, Alrik Jönssons gård från 1907 och Möllegården från 1924. Gårdarna ligger på ursprunglig plats med tillhörande ängsmark, betesmark och odlad mark. Lite här och var kan man hälsa på höns, tuppar, grisar, får mm. När vi besökte Gamlegården fick vi prova på att pyssla på gammaldags vis, titta närmare på trädgårdens alla växter samt gårdens alla rum med kulturens guide.

Litet smakprov får du här.