Tack för hjälpen att hjälpa!

Det hela började som en tanke hos en flicka i årskurs 1. Hon ville göra armband och sälja till förmån för flyktingarna. Årskurs 1 på Mellanvångsskolan har på fritids tillverkat armband, tavlor med budskap om fred och bakat muffins. Under skoltid har de tränat flitigt varje vecka med Musikskolan. De har dansat, sjungit och lärt sig spela baryton och kornett.

Resultatet blev en fantastisk konsert och försäljning av deras egentillverkade saker. De tjänade ihop 3810 kronor som oavkortat går till Hela Sverige skramlar. Stort tack till alla föräldrar, syskon och släktingar som kom till evenemanget och hjälpte till att hjälpa!

Pengarna sattes in till Hela Sverige skramlar och går till FN:s flyktingorgan UNHCR. Just nu tvingas miljontals människor fly krig och förtryck och lämna allt bakom sig för att göra den farliga resan till säkerhet. Majoriteten kommer från Syrien, Afghanistan, Irak och Eritrea och många riskerar sina liv i desperata försök att ta sig till oss i Europa.