Information om blåsinstrument

Bleckblås

Tycker du om att göra saker med dina kompisar? Då är detta ett bra val! Bleckblåsinstrumenten är nämligen orkesterinstrument. Med det menas att du kan göra så mycket mer med ditt instrument än att bara lära dig att spela på det eftersom att du har en självklar plats i någon av våra orkestrar. Det betyder att du också får möjlighet att åka på läger, resor, spela på konserter och så klart träffa nya vänner både i Sverige och utomlands. Som nybörjare spelar du oftast tillsammans med en annan spelkompis. Du får lära dig att spela många olika sorters musik, såsom pop o rock, jazz, filmmusik och klassisikt.

Trumpet

Gertrud SvenssonWendel

Från Åk 3.

Trumpeten har den ljusaste tonen i bleckblåsfamiljen och används i alla möjliga orkestrar och ensembler. På musikskolan kan du vara med i blåsorkeser, storband och mindre ensembler.