Konsert med MSO

Symfoniorkester spelar konsert

Torsdagen den 1 mars åkte 13 elever från musikskolan tillsammans med 10 vuxna till konserthuset för en Feel Good-konsert med MSO. Besöket arrangerades av SMFF och MSO bjöd eleverna på biljetterna.

Gruppen samlades i entrén där symfoniorkesterns marknadschef Eva Claeson tog emot. Därefter serverades cider och jordnötter foajén på tredje våningen. Eva berättade om hur det är att vara professionell musiker i en symfoniorkester. Vidare presenterade hon kvällens program och övriga utbud och delade ut en del presenter. Evas presentation var mycket intressant och engagerad och uppskattades mycket av åhörarna.

Konsertens tema var naturen. De olika verken knöts ihop  på ett trevligt och underhållande sätt av Niklas Törnlund. Konserten inleddes med Stormen av Jean Sibelius. Därefter följde bland annat tranor, dryader och fauner innan det var dags för paus. I pausen bjöd SMFF eleverna på fika.

Andra akten inleddes med Unter Donner und Blitz av Johann Strauss d y. Därefter framfördes Flyttande svanar, ett verk för symfoniorkester och ett hundratal svanar. Svanarna fanns inte på plats i konserthuset, utan hade spelats in vid en sjö i norra Finland. Det var ett ovanligt men mäktigt verk.

Det var nöjda elever besökare, såväl elever som vuxna, som lämnade Malmö för en sen hemresa. Besöket väckte lusten för fler besök i framtiden.