RÖSTRÄTTSFINAL!

Många av 5-åringarna med personal på förskolor runt om i kommunen har under hösten deltagit i ett fantastiskt projekt – Rösträtt – barns rätt till sång på barns villkor. Kyrkbyns förskola har varit en av deltagarna.

Onsdagen den 5 december, lagom till förmiddagskaffet, fyllde 5-åringar från Staffanstorps alla förskolor Rådhuset med sång för att manifestera glädjen och lusten i sång. Politiker och tjänstemän överraskades med ett veritabelt lämmeltåg av skönsjungande barn och vuxna vid sina arbetsplatser! Detta följdes av ett gemensamt utbristande vid entrén där tillskyndande staffanstorpsbor avnjöt den stora barnaskarans styrka.

Sydsvenskan var på plats och likaså Sydnytt!

Lena Forén Naranjo och Elinor Fryklund, chef respektive sångpedagog vid Staffanstorps Musikskola samt Stina Wennberg, producent för Rösträtt har varit huvudansvariga för projektet.