Grimmen

Bild på Musikskolan i Staffanstorps blåsorkester i Grimmen.

Helgen den 17:e – 19:e januari åkte Musikskolan på vänortsutbyte till Grimmen. Väl där gjorde vi en strålande nyårskonsert med våra elever tillsammans med Grimmens blåsorkester!

Avresa med buss gjordes från Staffanstorp, tidigt på fredagen. Eleverna var riktigt taggade och stämningen var på topp! Väl framme i Grimmen bjöds vi på mat och en guidad tur i staden. Vi fick bland annat lära oss om stadens sju häxor och den svenska kopplingen till Grimmen (vilka är fler än man tror!).

På lördagen var det dags för konsert och en workshop med Grimmens musiklärare och deras elever! Elisabeth och Annika höll i en uppskattad workshop i Music Mind Games med de yngre eleverna vid Grimmens musikskola. Lärare och föräldrar från Grimmen var då med som åskådare.

Den stora Nyårskonserten inleddes med Grimmens blåsorkester och avslutades med våra nummer där vi bjöd på pianoensemble, solopianister, gitarrister och vår eminenta blåsorkester. Konserten blev något av en succé, med extranummer! Musik ska byggas utav Glädje (i sambaversion..) spelades då tillsammans med Grimmens blåsorkester, vilka tillsammans bildade en orkester på 70 musiker!

Efter konserten bjöds eleverna på att prova Kegelbahn, en tysk variant av bowling. En riktig hit!

Söndagen började tidigt med en utflykt till Greifswald, en av de mest bevarade städerna i den nordöstra delen av Tyskland. Vi fick se universitetet och en stor del av den gamla medeltida staden. Vissa hade även mod att klättra upp i stadens högsta kyrktorn..

Färden hem var blåsig, men eleverna var riktigt glada och lite härligt trötta i bussen hem. Överlag var det en väldigt fin resa med många minnen och historier. Vi hoppas på att få göra detta snart igen och bredda samarbetet med Grimmen än mer.

Tack till alla som gjort detta möjligt! Först och främst elever och föräldrar! Vilka klippor ni är! Tack går även till SMFF, vår fantastiska föräldraförening, RUM, KFN och våra värdar: Musikskolan i Grimmen. Det här gör vi om.

 

Bilder finns på vår Facebooksida. Gå gärna in och tryck på Gilla. Galleriet kommer att uppdateras allt eftersom. Om ni vill bidra med någon bild, maila: musikskolan@staffanstorp.se