Musikskolan nedstängd – igen

Bild på coronavirus.

Till elever och vårdnadshavare

Staffanstorps kommun jobbar ännu en gång intensivt för att få ett grepp om situationen som råder.

Musikskolorna blev i går den 28/10 ombedda att åter igen och i så stor utsträckning som möjligt genomföra undervisning på distans med start efter höstlovet. I första hand fram till den 17/11, därefter tas ett nytt beslut. Denna gång kom beskedet mitt i ett lov vilket ger oss lite tid och med erfarenheterna från i våras kommer detta att fungera bättre redan från början.

Alla lokaler är nu åter igen stängda för oss så det kommer inte att ske någon undervisning vare sig på skolor, UIF, Scoutgården eller i Medborgarhuset. Lektion framöver är åter igen det samma som online/fjärrundervisning och det gäller i första hand ämneskurser. Gruppkurser genomförs där det är möjligt. Orkestrar och körer vilar just nu.

Lärarna vid Staffanstorps Musikskola är redan igång med att kontakta elever och vårdnadshavare och vi uppmanar dig att svara på/bekräfta de mail som nu kommer. Kontakten med spelläraren är viktig så att uppstarten efter lovet kan gå så smidigt som möjligt. Vi måste hjälpas åt så att alla elever kan fortsätta musicera.

Beroende på hur smittspridningen utvecklar sig så kan det bli aktuellt med andra beslut. Vi hoppas naturligtvis att det lugnar sig så att veckans beslut inte behöver följas av nya, tuffare beslut.

Så – under tiden – fortsätt följa FHM’s rekommendationer och ta hand om varandra. Det är upp till oss alla att tänka klokt på vad vi gör/inte gör.

Hälsningar

Lena med personal