Sång och sånggrupp

Vill du utveckla ditt eget instrument – sångrösten? Det kan du göra både i sångskursen men också genom att sjunga i kör.

Att gå på sång innebär att du får sjunga många olika sorters musik – både det du själv har lust med och det som din lärare presenterar för dig så att du på bästa sätt kan utveckla din sång – och scenteknik. Hos oss får du dessutom två lektioner i veckan, sång samt kör!

På sånglektionen får du kunskap om hur rösten fungerar genom många olika övningar och sångstilar. Du lär dig olika tekniker för att t.ex. andas rätt och får verktyg för att utveckla din röst och ditt tonomfång. Du får också vara med i någon av våra körer, alltså får du två lektioner i veckan! Du kan också medverka på musikskolans olika konserter.

I denna kurs är du antingen ensam med din lärare eller tillsammans med någon. Vill du gå tillsammans med en kompis går det också bra. Skriv i så fall på anmälan vem du vill gå tillsammans med!

 

Sånggrupp

I sånggrupperna sjunger vi tillsammans 4-6 elever i olika genrer och stilar.

Sånggrupp 8-9 år

Vi sjunger visor och poplåtar och lär oss om rösten på olika sätt. Vi leker, jobbar med rörelser, drama och rytmik.

Har du varit med i Lilla Kören tidigare är detta dessutom en bra fortsättning för att träna upp din röst.

Kostnad: 650:-/termin

Supergruppen 10-12 år

Här sjunger vi kanons, visor och poplåtar utifrån gruppens förutsättningar, intressen och önskemål. Vi kan också prova på att skriva egna låtar.

Kostnad: 650:-/termin

Går du på ämneskurs sång ingår denna gruppkurs – som kan bli en kör om ni blir många! – till samma kostnad.

Dag och tid

Staffanstorp: Måndagar kl. 17.40 – 18.20

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available

4 kommentarer till Sång och sånggrupp

 1. Vilka tider är det på måndagar ,tisdagar och torsdagar när det gäller solosången+kör

  Mvh Jonas Sparr

  1. Hej Jonas! All vår undervisning är efter skoltid fram till ca 19.30. Tiden görs upp med respektive lärare. När det gäller tider för körerna ligger de nu på hemsidan.
   Vänliga hälsningar Lena

 2. Bara undrar vilka dagar det är solosång och vad kostar det

  Mvh Jonas Sparr

  1. Hej Jonas! Vi har sångundervisning måndag, tisdag och torsdag i Staffanstorp och onsdagar i Hjärup. Just nu kostar ämneskurs 1200:-/termin men troligen kommer det att höjas till 1300:-/termin. Så fort det politiska beslutet är taget kan du se vad det kostar under fliken Vad kostar det? eller på denna länk https://open24.asp-ist.com/staffanstorp/musik där du också gör anmälan.
   Välkommen med din anmälan! Vänliga hälsningar Lena