Träblås

Blockflöjter. Foto: Musikskolan

Blockflöjt

Blockflöjten har en mjuk klang och finns i många olika storlekar. Du börjar på sopran- eller altblockflöjten beroende på hur du når på flöjten. Varefter du växer får du pröva på alla storlekarna i blockflöjtsfamiljen, från den lilla sopraninon till den stora basblockflöjten! När du har spelat ett tag finns möjlighet att spela i blockflöjtsensemble där vi använder oss av alla de olika storlekarna.

 

 

TvärflöjtTvärflöjt. Foto: Musikskolan

Tvärflöjten har den ljusaste klangen av träblåsinstrumenten. Den kan användas i alla möjliga orkestrar och ensembler. På musikskolan kan du vara med i blåsorkester, folkmusik och flöjtensemble.

 

KlarinettKlarinett

Klarinetten är ”mellanbrodern” i träblåsfamiljen. Den kan användas i alla möjliga orkestrar och ensembler. På musikskolan kan du vara med i blåsorkester och andra mindre ensembler samt Storbandet när du kan spela och vet mer.

 

 

 

Saxofon. Foto: Musikskolan

Saxofon

Saxofonen är vår”storebror”. Den används mest i blåsorkester, storband och mindre jazzensembler. På musikskolan kan du spela med i blåsorkester, mindre ensembler och så småningom även i vårt storband.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 characters available