Våra instrument

Över tjugo olika instrument och kurser

På Musikskolan kan du välja på en mängd olika instrument. Vi delar in instrumenten i grupper: träblås, brass, stråk, gitarrer, piano och keyboard, trummor och slagverk, afrikanskt slagverk och naturligtvis sång. Vi erbjuder dessutom instrumentspel för barn med särskilda behov.

Ämneskurs

Detta är kursen för alla instrument och sång. I början brukar man oftast vara 2-3 stycken elever – det går att göra så många roliga saker tillsammans! om det är fler, framför allt yngre elever, som söker samtidigt. Du kan söka ämneskurs och starta på höstterminen redan det år du fyller sju år.

Lektionslängd: En elev – 20 minuter/vecka; två elever – 30 minuter/vecka; 3 elever – 40 minuter/vecka. Kostnad: 1500:-/termin.

I ämneskursen finns det alltid möjlighet att spela i olika ensembler och orkestrar. Prata med din spellärare. För sångelever finns det kör och olika mindre ensembler. Du använder en ensemblecheck och kan vara med i hur många grupper du vill!

Alla pedagoger på musikskolan har både lång utbildning och lång erfarenhet av elevers olika kunskapsnivåer och åldrar. Tveka inte att anmäla dig även om du är nybörjare men lite äldre! Nybörjare är ingen ålder utan bara att du börjar med ett nytt intresse!

Nybörjarnivå

Tillsammans med din spellärare lär du dig ett fantastiskt hantverk! Med lek och spel lär du dig grunderna på instrumentet och musikens språk. Notläsning och gehörsträning blandas på ett lekfullt och lustfyllt sätt. På vårterminen kan du som spelar orkesterinstrumetn också prova på orkesterspel!

Du får ett individuellt bemötande och du som är lite äldre får även möjlighet att tillsammans med läraren gå igenom vad du vill lära dig och vad du vill med din kurs.

Fortsättningsnivå

För dig som spelat förut och vill fortsätta. Kanske flyttar du in i kommunen och har spelat på en annan musikskola eller har haft ett uppehåll och vill börja igen. Förutom din egen lektion erbjuds du att spela orkester och olika ensembler.

Avancerade nivå

För dig som verkligen vill satsa på ditt instrument/sång! Även förberedande för högre musikutbildningar. Alla musikskolans pedagoger har en hög konstnärlig och instrumentteknisk nivå och de vet vad som behövs för att komma riktigt långt. Här uppmanar vi dig att även välja en FOKUSGRUPP för ditt instrument – 40 minuter till i veckan i grupp med elever som vill mer. En riktig ”nördgrupp”! Kostnad: 800:-/termin.

 

Saknar du något i vårt utbud – maila oss!

Hoppa till navigering