Träblås

Blockflöjter. Foto: Musikskolan

Blockflöjt

Blockflöjten har en mjuk klang och finns i många olika storlekar. Du börjar på sopran- eller altblockflöjten beroende på hur du når på flöjten. Varefter du växer får du pröva på alla storlekarna i blockflöjtsfamiljen, från den lilla sopraninon till den stora basblockflöjten! När du har spelat ett tag finns möjlighet att spela i blockflöjtsensemble där vi använder oss av alla de olika storlekarna.

 

 

TvärflöjtTvärflöjt. Foto: Musikskolan

Tvärflöjten har den ljusaste klangen av träblåsinstrumenten. Den kan användas i alla möjliga orkestrar och ensembler. På musikskolan kan du vara med i blåsorkester, folkmusik och flöjtensemble.

 

KlarinettKlarinett

Klarinetten är ett träblåsinstrument med stort omfång. Från en mörk fyllig ton till ljust drillande. Den kan användas i alla möjliga musikstilar. Från Mozart till jazz, folkmusik och en och annan hitlåt. På musikskolan kan du vara med i blåsorkester och andra mindre ensembler samt Storbandet SMS när du har börjat på högstadiet och spelat ett tag.

 

 

 

Saxofon. Foto: Musikskolan

Saxofon

Saxofonen används i alla möjliga sammanhang som t.ex. blåsorkester, storband, jazz, pop och funk. På musikskolan kan du spela med i blåsorkester, mindre ensembler och så småningom även i vårt storband SMS som spelar på konserter runt om i Skåne och ibland längre bort.

Hoppa till navigering