Träblås

Blockflöjter. Foto: Musikskolan

Blockflöjt

Blockflöjten har en mjuk klang och finns i många olika storlekar. Du börjar på sopran- eller altblockflöjten beroende på hur du når på flöjten. Varefter du växer får du pröva på alla storlekarna i blockflöjtsfamiljen, från den lilla sopraninon till den stora basblockflöjten! När du har spelat ett tag finns möjlighet att spela i blockflöjtsensemble där vi använder oss av alla de olika storlekarna.

 

 

TvärflöjtTvärflöjt. Foto: Musikskolan

Tvärflöjten har den ljusaste klangen av träblåsinstrumenten. Den kan användas i alla möjliga orkestrar och ensembler. På musikskolan kan du vara med i blåsorkester, folkmusik och flöjtensemble.

 

KlarinettKlarinett

Klarinetten är ”mellanbrodern” i träblåsfamiljen. Den kan användas i alla möjliga orkestrar och ensembler. På musikskolan kan du vara med i blåsorkester och andra mindre ensembler samt Storbandet när du kan spela och vet mer.

 

 

 

Saxofon. Foto: Musikskolan

Saxofon

Saxofonen är vår”storebror”. Den används mest i blåsorkester, storband och mindre jazzensembler. På musikskolan kan du spela med i blåsorkester, mindre ensembler och så småningom även i vårt storband.

Hoppa till navigering