Instrumentlek för barn 7-8 år

Med sång, lek och spel på de olika instrumenten lär vi oss musikens språk och uttryck tillsammans. I den lilla gruppen lär vi oss grunderna på instrumentet och gör musik tillsammans. Här får du träffa nya kompisar som är nyfikna och vill spela – precis som du!

Undervisningen sker i grupp med 4-8 barn i varje och undervisningen finns i både Staffanstorp och Hjärup när gruppen blir tillräckligt stor. Instrument lånas och spelas på på plats, några kan hyras från start. Undantaget är blockflöjten som läraren hjälper er att köpa.

Instrumentleken är till för barn som fyller 7-8 år. Den pågår under två terminer med start i september. När de två terminerna är slut är det dags att välja ny kurs och du får hjälp av din lärare att bestämma vilken.

Är ni helt på det klara vilket instrument ert barn vill spela kan ni välja ämneskurs direkt! Se respektive instrument.

OBS! Blir det inte tillräckligt antal sökande kommer ni i stället att bli erbjudna ämneskurs på instrumentet.

Det finns sex olika inriktningar på instrumentlek att välja mellan:

Blockflöjtslek

Blockflöjt är ett instrument i många olika storlekar men det är vanligast att man börjar med sopranblockflöjten. Den är lagom stor även för de mindre barnen. Vi lär oss nybörjargrunderna i blockflöjtsspel: andning, fingerplacering och -koordination. Enkla melodier och samspel.

Brasslek

Brass, eller bleckblås som gruppen också kallas, består av trumpet, valthorn, trombon, baryton och tuba. Instrumenten vi använder i brassleken är anpassade för mindre barn med små fingrar. Vi prövar alla instrumenten i gruppen och lär oss grunderna på dem. Efter en termin brukar de flesta eleverna veta vilket av brassinstrumenten som man föredrar och då fortsätter man spela på det resten av kursen.

Cellolek

Vi lär oss nybörjargrunderna i cellospel: cellohållning, stråkhållning, spel på lösa strängar och sen enkla melodier med fingrarna och i början spelar vi utan noter.

Fiollek

Vi lär oss nybörjargrunderna i fiolspel: fiolhållning, stråkhållning, spel på lösa strängar och sen enkla melodier med fingrarna och i början spelar vi utan noter.

Gitarrlek

Vi sjunger tillsammans och på den akustiska gitarren lär vi oss grunderna i ackordspel.

 

Trum/slagverkslek

Vi lär oss grunderna för trumsetsspel och spelar mycket på trumplatta. Båda händerna får lära sig hur de ska jobba med hjälp av olika rytmer.

 

 

Hoppa till navigering