Hoppa till huvudinnehåll

Din nya kontakt på kultur- och fritid

Publicerad:

Kultur- och fritidsenheten har fått ett nytt tillskott i teamet. Nya fritidsutvecklaren Matti Sutinen kommer senast från en tjänst hos Riksidrottsförbundet där han varit idrottskonsulent.

Matti ska jobba som fritidsutvecklare och ansvara för kontakten med föreningar som bedriver barn- och ungdomsverksamhet. Förutom att hjälpa föreningar med utvecklingsfrågor ska han även jobba en hel del med digitalisering och utredningsarbete av medborgarförslag inom kultur- och fritidsenheten.

Vad är den stora skillnaden mellan din nuvarande tjänst och den du hade hos riksidrottsförbundet?
– Jag skulle säga att arbetet är ganska lika faktiskt, båda organisationerna vill i princip samma sak, föreningar som mår bra och har bra verksamhet för sina medlemmar.

Vilka viktiga utvecklingssteg ser du framöver i ditt arbete?
– Det finns såklart många men jag väljer två viktiga komponenter föreningarna behöver för att kunna erbjuda en hållbar barn- och ungdomsverksamhet över tid.
Det ena delen är organisation och kompetensutveckling i att driva förening, att ha ordning i stadgar och genomföra årsmöten demokratiskt och uppehålla föreningsläran.

– Den andra delen är att jobba med trygga och säkra idrottsmiljöer för barn och ungdomar i första hand och att arbeta förebyggande enligt de riktlinjer som specialförbunden och riksidrottsförbunden tagit fram vad gäller både den fysiska miljön som den psykiska – psykisk ohälsa, kränkningar, normer med mera.

Kategorier

  • Kommun
  • Ung i Staffanstorp

Etiketter

  • Föreningar
  • föreningsliv
  • Kultur och fritid
  • staffanstorp kommun