Hoppa till huvudinnehåll

Låt gårdagens rest bli nästa fest

Publicerad:

Varje år slänger hushåll i Sverige cirka 17 kilo ätbar mat per person. Det som oftast blir matsvinn är frukt, grönsaker och bröd. Mycket kastas helt i onödan. Du kan rädda dina matrester genom att skapa nya måltider. Var med och tävla i Resterkocken den 1 oktober till den 1 december.

Resterkocken är en tävling för barn och unga i grundskolan där man kan tävla enskilt eller i grupp med sitt bästa recept på räddad mat.

Laga något riktigt gott av resterna i kylskåpet, äggen med kort utgångsdatum eller frukten som håller på att skrumpna. Fota, filma eller skriv ner receptet och vips så är du en Resterkock.

Två första pris. Segrarna i respektive kategori, årskurs F6 och årskurs 7 till 9 vinner 10 000 kronor till klasskassan.

Plats 2 till 23 vinner presentkort till klassen från Matsmart till ett värde på 900 kronor per presentkort.

Läs mer i SYSAVS pressmeddelande som lyder, Låt gårdagens rest bli nästa fest! | Sysav – tar hand om och återvinner avfall

Kategorier

  • Bygga, bo och miljö
  • Utbildning och barnomsorg

Etiketter

  • Återvinning
  • matsvinn
  • Resterkocken