Hoppa till huvudinnehåll

Så skrev vi förr: Grattis Staffanstorp – Vi fyller 60 år

Publicerad:

Vi fortsätter vår jubileumsserie där vi presenterar några texter från äldre kommuntidningar i Staffanstorps kommun. För tio år sedan fyllde kommunen 60 år. I första numret 2012 skrevs mer om firandet.

Vi fyller 60 år – och det ska vi fira!

Firandet kommer att omfatta hela 60 timmars stora och små evenemang och jubileumshändelser runt om i Staffanstorps kommun.

Vår kommun föddes för 60 år sedan vid den stora kommunsammanslagningen 1952. Det skedde genom att de tolv socknarna Bjällerup, Brågarp, Esarp, Flackarp, Görslöv, Knästorp, Kyrkheddinge, Mölleberga, Nevishög, Särslöv, Tottarp och Uppåkra gick samman i en kommun. På den tiden var Nevishög störst. Enligt en räkning utförd 1950 hade Nevishög 1 347 invånare I Brågarp bodde 353 personer medan Mölleberga var minst med 157 invånare. Vid starten hade Staffanstorps kommun 5 771 medborgare.

Sedan dess har vi vuxit rejält och är nu cirka 23 000 invånare. Och vi fortsätter att växa.

Vårt stora jubileumsprogram i år presenteras på kommunens webbsida efter den 29 januari. Samt i nästa nummer av Staffanstorps Aktuellt i februari.

– Vi har enats inom kommunen om att inte ha en stor pompös fest, utan en lång rad  mindre aktiviteter som riktar sig till olika kategorier staffanstorpsbor, säger kommunstyrelsens ordförande Michael Sandin.

Fotnot. Redaktionen för dagens Staffanstorps Aktuellt har valt att rätta eventuella stavfel och skriva ut förkortningar för att skapa en ökad läsbarhet i texten.

Kategorier

  • Demokrati
  • Kommun

Etiketter

  • kommunbildande
  • staffanstorps kommun 70 år
  • staffanstorpsaktuellt