Hoppa till huvudinnehåll

Tågstopp mellan Malmö och Lund

Publicerad:

Den 19–28 september är det dags igen för tågtrafiken att stoppas mellan Malmö och Lund. Denna gång ska bland annat två nybyggda spår mellan Flackarp, norr om Hjärup, och Klostergården i Lund kopplas in.

Stoppet innebär att all tågtrafik på Södra stambanan norrifrån stannar och vänder i Lund, och nästan all trafik från söder stannar vid Malmö C. Ersättningsbussar sätts in på sträckan. Planera för tio besvärliga dagar och räkna med längre restid.

Skånetrafiken ansvarar för ersättningstrafiken under tågstoppet och kommer sätta in ett stort antal bussar. Bussar kör till alla stationer på sträckan – Burlöv, Åkarp och Hjärup – med cirka 15 minuters mellanrum. Direktbussar kör mellan Malmö C och Lund C med cirka 5 minuters mellanrum.

Det kommer också att gå direktbussar i skytteltrafik mellan Malmö C och Lund C. På de busslinjer som normalt trafikerar sträckan mellan Malmö och Lund kommer Skånetrafiken dessutom att sätta in extra bussar för att öka kapaciteten under morgnar och sena eftermiddagar.

Tänk på att…

Det kan bli tätare trafik på vägarna eftersom fler förväntas pendla med bil. Undvik att resa under rusningstid om det går, då slipper du själv att påverkas av tågstoppet och du underlättar för dem som måste resa. Aktuell reseinformation under stoppet hittar du i Skånetrafikens app och i andra tågbolags kanaler.

På Trafikverkets hemsida kan du läsa mer om fyrspårsprojektet och tågstoppet.Öppnas i nytt fönster

Kategorier

  • Uncategorized