Hoppa till huvudinnehåll

Covid-19: Trivselpunkten öppnar för Corona-säkrade aktiviteter

Publicerad:

Sedan coronapandemin bröt ut i våras har Trivselpunkten varit helt stängd. Från och med vecka 45 öppnar verksamheten försiktigt, med förhoppningen att kunna öppna upp mer efter hand som det känns säkert. Här informerar vi om vad som gäller vid öppningen.

Trivselpunkten är Staffanstorps öppna mötesplats för äldre och personer med psykisk ohälsa. Verksamheten finns i Pilegården. Verksamhetens målgrupp är särskilt drabbad av pandemin, då många ingår i riskgrupper och tvingats isolera sig från omvärlden. Samtidigt innebär det att det varit extra viktigt att inte öppna verksamheten innan det finns en tydlig plan för hur smittspridning kan minimeras. Nu bedöms det vara möjligt att öppna verksamheten småskaligt för att sedan succesivt öka på med fler aktiviteter om bedömningen är att det går att hålla dem coronasäkra.

För att säkerställa att smitta inte sprids kommer det att möbleras om och markeras sittplatser. Handsprit kommer att placeras ut på flera platser i lokalerna och ytor desinficeras efter varje aktivitet. Till alla aktiviteter krävs en föranmälan och Trivselpunkten har därför utökat med en extra telefon för att kunna ta emot anmälningar och andra frågor. Det nummer som ni nu också kan nå verksamheten på är 0709-35 17 75.

Alla aktiviteter kräver föranmälan och om aktiviteten är fullbokad så erbjuds en plats till samma aktivitet veckan därpå. Trivselpunkten öppnar bara upp för inplanerade aktiviteter och du har inte möjlighet att komma på ett spontanbesök.

Aktiviteter

Biljard

Under pandemin och nedstängningen har lokalerna fräschats upp och en av de första aktiviteterna som startas upp är biljarden som både har fått två nya bord och en ny lokal. Biljardspelarna kommer att få tillträde på måndagar, onsdagar och fredagar två gånger per dag med fyra spelare per tillfälle. De som har spelat här tidigare kommer att få ett brev hem med information om öppnandet och om hur de kan anmäla sig. Tiderna fördelas utifrån hur stort intresset är. Nya spelare anmäler intresse till Trivselpunkten på 046-25 12 99, 0709-35 17 75 eller trivselpunkten@staffanstorp.se.

Polare med paddan

Redan den första oktober smygöppnade verksamheten för deltagare i ”Polare med paddan”- en Ipadutbildning för seniorer. Det var ett stort intresse för denna utbildning och förhoppningen är att kunna fortsätta med fler kursomgångar när den första är slut. Polare med paddan är på torsdagar.

Social samvaro

Tisdag förmiddag och fredag eftermiddag öppnas det för grupper för social samvaro med fika och eventuellt någon aktivitet. Tio personer per tillfälle kan komma, fika serveras vid bordet och deltagare sitter vid markerade platser. Vill du komma så måste du ringa och anmäla dig.

Canasta

Canasta kommer att spelas i mindre grupper med tre spelare vid varje bord. Canasta spelas på tisdagar 13.30-16.30. Föranmälan krävs.

Vävning

Vävgrupperna kommer ha tillgång till vävstolarna på måndagar 10-12 och 14-16. Tre vävare per gång och en vävare per vävstol. Föranmälan krävs.

Promenader

Promenadgrupper kommer inom kort att startas upp på onsdagar 13-15. Promenaderna sker i mindre grupper och avslutas med coronasäkert fika till självkostnadspris.

Övriga grupper

  • Grupper som kommunen har tecknat lokalhyresavtal med får framöver åter tillgång till Trivselpunktens lokaler. Samtliga grupper som hyr lokal ansvarar själva för att coronasäkra sina aktiviteter.
  • Att förhindra smittspridning har högsta prioritet och därför öppnar verksamheten lite i taget och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Det är viktigt att stanna hemma om du känner av minsta symtom. Tillsammans minskar vi smittspridningen!

Kontakta Trivselpunkten på telefon 046-25 12 99 eller 0709-35 17 75 eller på mail: trivselpunkten@staffanstorp.se

Mer information om coronaviruset (covid-19)
Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sjukvård och myndigheter där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen.

Kategorier

  • Covid-19
  • Omsorg och hjälp

Etiketter

  • aktiviteter
  • coronavirus
  • covid-19
  • Trivselpunkten