Att skriva kommentarer

Att lämna en kommentar

– En möjlighet för dig att enkelt föra en dialog i god ton med kommunens tjänstemän.

Kontakta oss gärna, men kom ihåg att allt är publikt. Om du har synpunkter på informationen på en viss sida – lämna en kommentar eller e-posta till den som är sidansvarig. Alla sidor har en sidansvarig som granskar kommentarerna. Kommentarerna gallras regelbundet. En kommentar bör inte vara längre än 500 tecken, använd ett vårdat språk i god ton. (Tjänstemannasvar kan ibland kräva mer än 500 tecken.)

Vår webbplats är inte tänkt som ett politiskt forum, då det är tjänstemän som svarar på kommentarer på staffanstorp.se.

För att föra en dialog med oss måste du:

 1. Identifiera dig med ditt namn och e-postadress
 2. Visa respekt

Identifiera dig med namn och e-postadress

E-postadresser som används för kommentarer publiceras aldrig på webbplatsen. De är däremot viktiga för att vi ska kunna komma i kontakt med dig om det behövs. Inlägget undertecknas med namn, helst med både för- och efternamn.

Visa respekt

Lägg inte ut känslig information, till exempel personuppgifter eller känsliga frågor (sekretess). Inlägg som innehåller personuppgifter som kränker enskildas personliga integritet får inte publiceras. Om så ändå sker tas inläggen bort. Kommentarer får heller inte innehålla:

 • Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar
 • Kränkande uttalande med rasistiska, sexistiska eller homofobiska undertoner
 • Hets mot folkgrupp eller andra trakasserier
 • Olovliga våldsskildringar eller pornografi
 • Uppmaningar till brott eller annan brottslig verksamhet
 • Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material
 • Svordomar eller obscena ord
 • Kommersiella budskap, reklam eller spam
 • Länkar utan samband

Staffanstorps kommun förbehåller sig rätten att ta bort och ändra kommentarer som bryter mot något i ovanstående lista, samt stänga av användare som bryter mot dessa riktlinjer.

Om kommentaren behöver ett svar av oss är vår ambition att besvara/bemöta kommentaren inom 24 timmar, räknat utifrån kontorsarbetstid, måndag – fredag med undantag för veckoslut, helger, semester och sjukdom. Vissa frågor tar dock längre tid att reda ut.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

20 kommentarer till Att skriva kommentarer

 1. Kan ej publicera vårt annonsblad.
  Med vänlig hälsning,

  Hans Wentzel

  1. Hej Hans! Vilket annonsblad menar du och ska det publiceras på staffanstorp.se?
   Vänlig hälsning Andreas Holm, Staffanstorps kommun

 2. När ni ska göra vid Symfonivägen så ta bort avsmalningarna, de svarta stolparna och cirkeln med gatstenen. Barn leker ” pjät” och använder cirklarna som ”sur”.
  Det är också poppis att balansera på de svarta stolparna. Den norra avsmalningen används också till att hoppa med bräda i den lilla uppförbacken.

 3. godkänner

 4. I Hjärup har det satts upp flera omledningsskyltar för cyklister och gångtrafikanter vid Banvallsvägen/Stationsstigen ända ner till Hjärupslundsskolan. Vad är anledningen bakom detta?

 5. Kolla på Opinion live i går kväll angående bostäder åt en del personer hos er som bodde tillfälligt i husvagnar. Jag är en gammal man som har bott i husvagn i många år, då jag arbetar på byggen i Sverige, och det har jag inte tagit några skador av.

 6. Det nya biblioteket har blivit mycket fint om än betydligt mindre än det förra.
  Inför invigningen på lördag har ett program med olika aktiviteter planerats men trots att vi i Staffanstorps släktforskarförening klart uttalat vår närvaro till bibliotekspersonalen finns inte en bokstav nämn om det i programmet som presenteras. Kan det bero på ointresse från ansvarigt kommunalt håll?

  1. Hej Tommy!
   Tack för dina synpunkter angående det nya biblioteket! Ni är hjärtligt välkomna hit för att representera er förening under invigningen på lördag. Vi har räknat med er närvaro och ber om ursäkt för att ni inte står med i programmet.

   Med vänlig hälsning
   Anna-Karin Rennemark
   Staffanstorps bibliotek

 7. Hej!
  Låter väldigt intressant så som ni fördelar arbetet och skapar nya tjänster för mentorskap. Vill gärna följa ert arbete och komma i kontakt med en mentor för att fördjupa mig och ev. presentera iden på skolan jag arbetar.
  Mvh
  Jayne Björkenstål

  1. Hej Jayne!
   Pröva att ta kontakt med Louise Öst, rektor på Baldersskolan, louise.ost@staffanstorp.se eller hör med Maria Kvist, som jobbar med kvalitet på Baldersskolan, maria.kvist@staffanstorp.se.
   ha en fortsatt trevlig dag
   Lisbeth, Staffanstorps kommun

 8. Hej! Vart vänder jag mig för att kunna flytta tillbaka till Skåne från utlandet. Vi är svenska medborgare. Det är kris.
  Jag och barnet har fastnat i ett moment 22
  Hjälp oss!

  1. Hej Carina!
   Jag har skickat din fråga vidare till Kristina Melin som kommer att kontakta dig via din mejladress. 046-25 11 05 kristina.melin@staffanstorp.se
   mvh Lisbeth, Staffanstorps kommun

 9. Howdy, I do tһink your web site may be having web browser compatibility issues. When I look at your blog inn Safari, іt looks fine however when opening іn InternetΕxplorer, it has some overlapping issues. Ι just wanted to give you a quick heads up! Othеr than that, great website!

  1. Hi Kinh!
   Thank you for pointing out that you are experiencing issues when you visit our site and using the web browser Explorer. Older browsers and just Explorer can have some small problems.
   have a nice day Lisbeth Svensson, Staffanstorps kommun

 10. Det finns många tjänstemän som gör bra saker på den här sidan, men sen finns det tjänstemän som uppenbarligen borde bytas ut. Om jag skriver en fråga om sociala frågor så får man svar väldigt snabbt, men om det är en fråga där Tekniska Enheten borde svara så verkar det vara 1 på miljonen om man får svar. Det är väldigt respektlöst!

  1. Hej Ulf!
   Tack för din kommentar. Jag skickar den vidare till berörd enhetschef.
   ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth, Staffanstorps kommun

   1. Tack för svar. Du cementerade också poängen med mitt inlägg, det tog mindre än en kvart för dig att svara medans Tekniska Enheten knappt svarar alls.

   2. Det verkar som berörda enhetschef inte bryr sig det minsta, för jag har fortfarande inte fått svar. Respektlöst var ordet!
    Det är inte bara mig som berörda enhetschef ignorerar, det tycks vara ett återkommande tema från just den enheten. Är ni som driver sidan verkligen nöjda med att personer som har i uppdrag att bl.a svara här ignorerar sidan totalt?

    1. Hej Ulf!
     Jag håller med dig om att medborgare har rätt att få svar inom rimlig tid. Det är en serviceskyldighet, och enklare frågor bör inte ta mer än högst några dar att få besvarade.
     Kommunens webbplats drivs tillsammans av alla förvaltningar och verksamheter som äger innehållet på sidorna.
     Det är klart att jag som webbansvarig kommunikatör skulle önska att det var högre svarsfrekvens, tyvärr är vi för få personer inom vissa områden.
     Ansvarig förvaltningschef på Stadsbyggnadsförvaltningen är Pontus Borgstrand, pontus.borgstrand@staffanstorp.se, 046-287 17 91 och Teknisk chef är Peter Norlander, peter.norlander@staffanstorp.se, 046-287 17 90.
     Ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth, Staffanstorps kommun