Att skriva kommentarer

Att lämna en kommentar

– En möjlighet för dig att enkelt föra en dialog i god ton med kommunens tjänstemän.

Kontakta oss gärna, men kom ihåg att allt är publikt. Om du har synpunkter på informationen på en viss sida – lämna en kommentar eller e-posta till den som är sidansvarig. Alla sidor har en sidansvarig som granskar kommentarerna. Kommentarerna gallras regelbundet. En kommentar bör inte vara längre än 500 tecken, använd ett vårdat språk i god ton. (Tjänstemannasvar kan ibland kräva mer än 500 tecken.)

Vår webbplats är inte tänkt som ett politiskt forum, då det är tjänstemän som svarar på kommentarer på staffanstorp.se.

För att föra en dialog med oss måste du:

 1. Identifiera dig med ditt namn och e-postadress
 2. Visa respekt

Identifiera dig med namn och e-postadress

E-postadresser som används för kommentarer publiceras aldrig på webbplatsen. De är däremot viktiga för att vi ska kunna komma i kontakt med dig om det behövs. Inlägget undertecknas med namn, helst med både för- och efternamn.

Visa respekt

Lägg inte ut känslig information, till exempel personuppgifter eller känsliga frågor (sekretess). Inlägg som innehåller personuppgifter som kränker enskildas personliga integritet får inte publiceras. Om så ändå sker tas inläggen bort. Kommentarer får heller inte innehålla:

 • Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar
 • Kränkande uttalande med rasistiska, sexistiska eller homofobiska undertoner
 • Hets mot folkgrupp eller andra trakasserier
 • Olovliga våldsskildringar eller pornografi
 • Uppmaningar till brott eller annan brottslig verksamhet
 • Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material
 • Svordomar eller obscena ord
 • Kommersiella budskap, reklam eller spam
 • Länkar utan samband

Staffanstorps kommun förbehåller sig rätten att ta bort och ändra kommentarer som bryter mot något i ovanstående lista, samt stänga av användare som bryter mot dessa riktlinjer.

Om kommentaren behöver ett svar av oss är vår ambition att besvara/bemöta kommentaren inom 24 timmar, räknat utifrån kontorsarbetstid, måndag – fredag med undantag för veckoslut, helger, semester och sjukdom. Vissa frågor tar dock längre tid att reda ut.

 

Skaffa dig en Gravatar

När du kommenterar på internet, kanske på staffanstorp.se, en blogg eller ett internetforum, dyker det ofta upp en bild bredvid din kommentar. Ibland dyker det upp en profilbild på den som skrivit kommentaren men ganska ofta visas bara en tom siluettbild.

En bild som används på det här sättet kallas för Gravatar, en bild som följer dig från sida till sida där du deltar, via din e-post.

Om du vill ha din egen profilbild när du kommenterar på nätet, istället för en grå standardbild, kan du gå till Gravatar och registrera dig. Det är en kul funktion som ger större igenkänning på nätet om man vill det.

Hos Gravatar laddar du sedan upp en eller flera bilder på dig själv och kopplar dem sedan till din eller dina e-postadresser. Om du har flera olika e-postadresser kan du ha olika bilder till dem, kanske vill du ha en bild som passar bättre i yrkessammanhang och en som passar bättre när du är privat.

Lycka till!

Gravatar

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »