Vad är RSS?

RSS ikon

RSS håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna. Istället för att manuellt gå runt till olika webbsidor för att leta upp informationen, uppdaterar en RSS-tjänst dig automatiskt om nyinkomna nyheter. RSS är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar. En vanlig svensk översättning av RSS är nyhetsflöde.

Vad behövs för att läsa RSS?

Tillgång får du enklast genom att ladda ner och installera en RSS-läsare — ett program som kan hämta nyheter som RSS. Många av dem är gratis och finns på Internet. De fungerar på en vanlig PC eller Mac. Vissa webbläsare har dessutom funktionen att läsa RSS-flöden inbyggt. När programmet är installerat registrerar du adresserna till de RSS-kanaler du vill följa i programmet.

WordPress(WP) heter det publiceringverktyg som Staffanstorp använder. WordPress skapar ett antal nyhetsflöden, inklusive:

Om du vill följa kommentarer från en viss sida eller nyhet kan du lägga till /feed till den sidans URL. Till exempel, skulle du vilja följa denna sidas kommentarer kan du klistra in https://staffanstorp.se/om-webbplatsen/vad-ar-rss/feed i adressfönstret.

Hoppa till navigering