Vad är RSS?

RSS ikon

RSS håller dig på ett enkelt sätt uppdaterad med de senaste nyheterna. Istället för att manuellt gå runt till olika webbsidor för att leta upp informationen, uppdaterar en RSS-tjänst dig automatiskt om nyinkomna nyheter. RSS är ett standardformat för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar. En vanlig svensk översättning av RSS är nyhetsflöde.

Vad behövs för att läsa RSS?

Tillgång får du enklast genom att ladda ner och installera en RSS-läsare — ett program som kan hämta nyheter som RSS. Många av dem är gratis och finns på Internet. De fungerar på en vanlig PC eller Mac. Vissa webbläsare har dessutom funktionen att läsa RSS-flöden inbyggt. När programmet är installerat registrerar du adresserna till de RSS-kanaler du vill följa i programmet.

WordPress(WP) heter det publiceringverktyg som Staffanstorp använder. WordPress skapar ett antal nyhetsflöden, inklusive:

Om du vill följa kommentarer från en viss sida eller nyhet kan du lägga till /feed till den sidans URL. Till exempel, skulle du vilja följa denna sidas kommentarer kan du klistra in https://staffanstorp.se/om-webbplatsen/vad-ar-rss/feed i adressfönstret.

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »