Hoppa till huvudinnehåll

Stöd till föräldrar

Som förälder kan du ibland behöva stöd i ditt föräldraskap. Staffanstorps kommun erbjuder stöd och rådgivning till familjer och föräldrar som behöver det.

Här kan du få stöd

Familjecentralen Paletten bedriver en verksamhet som riktar sig till föräldrar och barn (0-6 år). Den är hälsofrämjande, stödjande och tidigt förebyggande.

Familjerätten stöttar och utreder familjerättsliga frågor såsom vårdnad, boende, umgänge, fader- och föräldraskap samt adoptioner. Till familjerätten kan du även komma för samarbetssamtal och för att upprätta en föräldraplan.

Fenix är en insats riktad till unga i åldrarna 13-20 år och deras anhöriga med alkohol-, drog- och/eller kriminalitetsproblematik.

Familjerådgivningen i Lund erbjuder professionell hjälp genom samtal. Det kan handla om allt från vad som händer när det första barnet kommer, ekonomiska bekymmer, otrohet, konflikter i släkten eller till att känslorna för din partner har försvunnit.

Kriscentrum är en samtalsmottagning för dig som blivit utsatt för, upplevt eller utövat fysiskt, psykiskt eller hedersrelaterat våld och förtryck.

Kontakt

Mottag för barn och familj

Telefonnummer
046-25 11 18

Telefontid:

  • Måndag till fredag klockan 10-12 och 13-15
    Övrig tid kan meddelande lämnas i röstbrevlådan så ringer vi upp.

Vill du ha mer information?

Arbetsmarknadsförvaltningen