Omsorg och stöd

Hassel Foto: Lisbeth Svensson

Är du barn eller ungdom som inte mår bra? Är du äldre och behöver hjälp i hemmet? Eller har du problem med din ekonomi? Omsorg och stöd från andra kan ibland vara nödvändigt för ett bra liv. Det är Socialtjänsten som ansvarar för hjälp, stöd och råd till dig, din familj eller dina anhöriga. Ytterst ansvarar Socialnämnden, som består av politiker, för socialtjänstens verksamheter. I Staffanstorps kommun är socialtjänsten uppdelad enligt nedan:

Har du synpunkter eller klagomål?

Läs mer här >>

Individ- och familjeomsorgens verksamhet

Verksamheten styrs främst av Socialtjänstlagen (SoL). Personalen inom individ- och familjeomsorgen (IFO) har som uppgift att, tillsammans med den enskilde och olika samarbetspartners, erbjuda ekonomiskt bistånd, stöd, vård och behandlingsinsatser.

Grundläggande principer för detta arbete är helhetssyn och den enskildes delaktighet och ansvar. De olika stöd-, vård- och behandlingsinsatser som förmedlas syftar alla till att stärka förmågan till förändring och oberoende. Verksamheten bygger på frivillighetens grund, men under vissa förutsättningar kan även vård och behandlingsinsatser ske med tvång.

Kontaktuppgifter till individ och familjeomsorg finner du här >>

Vård och omsorgs verksamhet

Att erbjuda vård, omsorg och service till svårt sjuka, äldre och funktionshindrade är målet för vår verksamhet. Vi har fokus på att ha ”Sveriges bästa livskvalitet för äldre” och som ett led i det arbetet kommer vi att stärka både befintlig verksamhet och det förebyggande arbetet. Det innebär att vi erbjuder korttidsvård, safety living, särskilt boende eller privata värdar, hemsjukvård dygnet runt, vård i hemmet, särskilda boende för långtidssjuka, anhörigstöd och demensnätverk.

Telefonservice växel kl. 8-17, vardagar 046- 25 11 00

Kontaktuppgifter till vård och omsorg finner du här >>

Övrigt

Vi har ingen ”telefonkatalog” på vår webbplats, söker du en person ring 046-25 11 00.

E-postadresser till tjänstmän följer den generella e-poststandarden förnamn.efternamn@staffanstorp.se utan landsegna tecken såsom å, ä och ö.

Kontaktuppgifter till förtroendevalda hittar du under Politik.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

11 kommentarer till Omsorg och stöd

 1. Hej!
  En fråga som jag märkte klart och tydligt igår. Jag trillade med min rullator inne.. Jag behöver en inne och en ute för hjulen blev våta(dåligt väder).Hur ska jag göra?
  Mvh MATS

 2. Hej!
  Vill öppna ideell förening med bostads/arbetskooperativ för psykiskt/fysiskt funktionshindrade, för boende i/från kommunala boenden. Finns stöd att få/söka från kommunen?
  MVH. M Reock

 3. Jag har ingen inkomst och jag behöver prata med någon om socialbidrag

  1. Hej Marcus!
   Du kan ringa växeln 046-25 11 00 vardagar kl. 10-10.45 utom,
   torsdag då det är telefontid kl. 15-15.45 för att nå de som har hand om ekonomiskt stöd inom socialförvaltningen.
   mvh Lisbeth, Staffanstorps kommun

 4. Hejsan, vi har en äldre dam i huset som börjar bli lite väl glömsk av sig.
  Hon glömmer tvätten i hissen, hör mycket dåligt och igår eftermiddag glömde hon stekpannan på spisen så hennes brandlarm gick igång.. Ingen brand som tur är men en del rök och bränd mat.

  Vi i huset börjar bli oroliga för vår säkerhet… Vart vänder vi oss för att oros anmäla henne ? Hon börjar bli farlig tyvärr!

  MVH Oroliga grannar!

  1. Hej Sandra!
   Ni kan vända er till en biståndshandläggare på Socialförvaltningen, 046-25 11 04 de har telefontid kl.9.30-11.30 Tis-Fre.
   Ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth, Staffanstorps kommun

 5. Hej, har lite frågor angående kötider för äldreboende i Staffanstorp. jag och två kollegor har tänkt oss att bygga ett äldrehem där det behövs och vi undrar om ni har ett behov av det?
  vi tänkte bygga 30-40 lägenheter för äldre som har särskilda behov.

  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsningar Rivan A.

 6. Hej
  Vem kontaktar jag för att få hjälp? Jag kommer bli bostadslös om 2 månader

  1. Hej Johanna!
   Du kan kontakta Kristina Melin på tfn. 046-25 11 05 vard. mellan 08:30 och 09:30.
   Hälsningar,
   Edward Flemström, Individ- och Familjeomsorgen

 7. Vem kontaktar jag då min svärfar behöver personlig assistans pga sjukdom! Hans hem är tyvärr inte handicapanpassat!

  1. Hej Ronnie.
   Jag arbetar som LSS-handläggare i Staffanstorps kommun.
   Du välkommen att kontakta mig på tel. 046-25 12 53 eller via e-postadress linda.sanford@staffanstorp.se för vidare information.

   Med vänlig hälsning
   Linda Sanford
   LSS-handläggare