Omsorg och stöd

Hassel Foto: Lisbeth Svensson

Är du barn eller ungdom som inte mår bra? Är du äldre och behöver hjälp i hemmet? Eller har du problem med din ekonomi? Omsorg och stöd från andra kan ibland vara nödvändigt för ett bra liv. Det är socialtjänsten som ansvarar för hjälp, stöd och råd till dig, din familj eller dina anhöriga. Ytterst ansvarar arbetsmarknadsnämnden och omsorgsnämnden, som består av politiker, för socialtjänstens verksamheter. I Staffanstorps kommun är socialtjänsten uppdelad enligt nedan:

 

Med anledning av coronaviruset (covid-19)

Med anledning av coronaviruset (covid-19) öppnar nu arbetsmarknadsförvaltningen två linjer för akuta ärenden. Tänk på att även Rådhuset håller stängt. Socialtjänst- och omsorgsärenden där besök är nödvändigt sker efter överenskommelse med handläggare.

Arbetsmarknadsförvaltningens verksamheter är: socialtjänst (individ och familjeomsorg), arbetsmarknadsinsatser, vuxenskola och integration.

Förvaltningen öppettider är måndag till torsdag kl 8-16.30 samt fredag kl 8-15 då når du oss genom kommunens växel 046-25 11 00.

För att avlasta kommunens växel och trots rådande omständigheter öka tillgängligheten finns det nu två linjer för akuta ärenden:

 • 0709-35 11 18 om ditt ärende gäller oro för barn eller ungdom

samt

 • 0721-72 64 64 om ditt ärende gäller frågor om försörjningsstöd eller beroendeproblematik.

Dessa telefoner kommer att vara bemannade dagligen mellan klockan 9-16 (fredag 9-15).

Tänk på att i pågående kontaktar med arbetsmarknadsförvaltningen kan du nå din ordinarie handläggare via telefon eller e-post i normal utsträckning.

Inträffar något akut under kvällar och helger finns Sociala jouren Syd att kontakta. Till Sociala jouren Syd kan du ringa vid nödsituation av social karaktär när socialkontoret är stängt. Sociala jouren Syd nås via larmnummer 112.

Mer information om hur du kan kontakta kommunen hittar du här: Kommunal service under pågående Corona- /Covid-19-situation

Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring coronaviruset (covid-19). Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 

Individ- och familjeomsorgens verksamhet

Verksamheten styrs främst av Socialtjänstlagen (SoL). Personalen inom individ- och familjeomsorgen (IFO) har som uppgift att, tillsammans med den enskilde och olika samarbetspartners, erbjuda ekonomiskt bistånd, stöd, vård och behandlingsinsatser.

Grundläggande principer för detta arbete är helhetssyn och den enskildes delaktighet och ansvar. De olika stöd-, vård- och behandlingsinsatser som förmedlas syftar alla till att stärka förmågan till förändring och oberoende. Verksamheten bygger på frivillighetens grund, men under vissa förutsättningar kan även vård och behandlingsinsatser ske med tvång.

Kontaktuppgifter till individ och familjeomsorg finner du här >>

Vård och omsorgs verksamhet

Att erbjuda vård, omsorg och service till svårt sjuka, äldre och funktionshindrade är målet för vår verksamhet. Vi har fokus på att ha ”Sveriges bästa livskvalitet för äldre”. Det innebär att vi erbjuder korttidsvård, särskilt boende, hemvård som består av hemsjukvård och hemtjänst, rehabiliterande insatser, anhörigstöd, insatser enligt LSS, socialpsykiatri och demensnätverk.

Telefonservice växel kl. 8-17, vardagar 046- 25 11 00

Kontaktuppgifter till vård och omsorg finner du här >>

Är du intresserad av att arbeta inom särskilt boende eller hemtjänst i Staffanstorps kommun, kontakta gärna våra privata utförare:

Sockerstan (Särskilt boende somatisk- och demensinriktning)
Daniel Bevréus, verksamhetschef. Tel: 046 – 646 60
Daniel.Bevreus@humana.se


Villa Roos Park (Särskilt boende med demensinriktning)
Helen Frennemark Hållö, verksamhetschef. Tel: 0735-14 67 17 helen.frennemarkhallo@vardaga.se


Olivia Hemomsorg
Maria Nilsson, enhetschef. Tel: 0709-70 96 98
maria.a.nilsson@olivia.se 


Abello hemtjänst
Annika Berg, enhetschef. Tel: 0733-23 19 75
annika.berg@abello.se

 

Har du synpunkter eller klagomål?

Läs mer här >>

 

Övrigt

Vi har ingen ”telefonkatalog” på vår webbplats, söker du en person ring 046-25 11 00.

E-postadresser till tjänstmän följer den generella e-poststandarden förnamn.efternamn@staffanstorp.se utan landsegna tecken såsom å, ä och ö.

Kontaktuppgifter till förtroendevalda hittar du under Politik.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

9 kommentarer till Omsorg och stöd

 1. Hej, jag blev beviljad färdtjänst i oktober 2018,och har använt mig av denna när jag ska iväg och träffa mina väninnor i Lund. Jag har varit väldigt nöjd och det har fungerat mycket bra. Söndag den 16december beställde jag hämtning från min hemadress iHjärup för att kunna vara med på en julfest på Petersgården den i Lund.Bilen skulle komma 15.05 för att köra mig till Lund, jag går ut med rullator och väntar, ingen bil kommer, ingen hör av sig till mig om försening vilket det brukar, väntar till 20 över 3,då det är 20 minuter försenad, får då till svar att efter ca 3-4minuter att ingen bil kommer för att hämta mig.Blir förtvivlad och ledsen över detta då killen som svarar säger VI HAR HÄMTAT FEL PERSON SÅ DET TAR FÖR LÅNG TID ATT HÄMTA DIG.Som tur är var både vår son och min man hemma hos oss,så jag blev skjutsad till Lund och julfesten. Jag anmälde detta till Samres, den 18december och väntar på svar varför det blev så här. Hoppas att detta inte upprepas, och att de som beviljar färdtjänst i Staffanstorp får veta detta. Nu är jag mycket orolig för att beställa färdtjänst, för jag kan ju inte vara säker längre.

  1. Hej Kerstin!
   Som du säkert minns hade vi kontakt i samband med händelsen. Som du skriver är även Samres informerad.
   Samres utreder alla avvikelser och klagomål för att säkerställa att händelserna inte ska inträffa igen. Så också i detta fallet.
   Händelsen du var med om är mycket ovanligt och du kan känna dig trygg med att boka färdtjänst i framtiden.
   Är det något du funderar över så är du välkommen att höra av dig.
   Med vänliga hälsningar
   Pia Williams
   Tel 046-25 12 23

 2. Hej!
  En fråga som jag märkte klart och tydligt igår. Jag trillade med min rullator inne.. Jag behöver en inne och en ute för hjulen blev våta(dåligt väder).Hur ska jag göra?
  Mvh MATS

 3. Hej!
  Vill öppna ideell förening med bostads/arbetskooperativ för psykiskt/fysiskt funktionshindrade, för boende i/från kommunala boenden. Finns stöd att få/söka från kommunen?
  MVH. M Reock

 4. Jag har ingen inkomst och jag behöver prata med någon om socialbidrag

  1. Hej Marcus!
   Du kan ringa växeln 046-25 11 00 vardagar kl. 10-10.45 utom,
   torsdag då det är telefontid kl. 15-15.45 för att nå de som har hand om ekonomiskt stöd inom socialförvaltningen.
   mvh Lisbeth, Staffanstorps kommun

 5. Hejsan, vi har en äldre dam i huset som börjar bli lite väl glömsk av sig.
  Hon glömmer tvätten i hissen, hör mycket dåligt och igår eftermiddag glömde hon stekpannan på spisen så hennes brandlarm gick igång.. Ingen brand som tur är men en del rök och bränd mat.

  Vi i huset börjar bli oroliga för vår säkerhet… Vart vänder vi oss för att oros anmäla henne ? Hon börjar bli farlig tyvärr!

  MVH Oroliga grannar!

  1. Hej Sandra!
   Ni kan vända er till en biståndshandläggare på Socialförvaltningen, 046-25 11 04 de har telefontid kl.9.30-11.30 Tis-Fre.
   Ha en fortsatt trevlig dag Lisbeth, Staffanstorps kommun

 6. Hej, har lite frågor angående kötider för äldreboende i Staffanstorp. jag och två kollegor har tänkt oss att bygga ett äldrehem där det behövs och vi undrar om ni har ett behov av det?
  vi tänkte bygga 30-40 lägenheter för äldre som har särskilda behov.

  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsningar Rivan A.


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »