Våld i nära relationer

Foto av en sprucken glasruta där sprickan är formad som ett hjärta. Foto: Gere från Pixabay

Lämna sidan omedelbart – klicka här för att komma till google.se

Akut? Ring 112

Lever du i en destruktiv relation där din partner bestämmer över dig? Har din partner kontroll över din ekonomi? Har du förbjudits att ha kontakt med vänner och släktingar? Har du blivit slagen, knuffad eller fasthållen? Har du blivit tvingad till sexuella handlingar? Har din partner hotat att skada dig eller sig själv om du lämnar relationen?

Känner du igen dig? Kontakta oss.

Kontakt

Ring kommunens växel 046-25 11 00 och be att få prata med socionom som arbetar med våld i nära relationer. Kvällar och helger ringer du 112 och frågar efter Sociala jouren Syd.

Socialtjänstens ansvar

Socialtjänsten har ansvar att ge stöd till dig som är våldsutsatt, våldsutövare och till dig som löper risk för hedersrelaterat våld och förtryck.

Att bli utsatt för våld och hot av någon du känner kan vara svårt att hantera. Vill du ha hjälp så finns det möjlighet att få stöd. Socialtjänsten kan erbjuda rådgivning, samtalsstöd och hjälp till skyddat boende.

Barn som upplever våld

Kommer du i kontakt med barn som upplever våld?
Kontakta mottaget för barn och familj
Telefon: 046-25 11 18
Telefontid: måndag till fredag kl. 10-12. Vid akuta ärenden nås mottaget även måndag-torsdag kl. 9-16:30 samt fredag kl. 9-15, men då ber vi dig att lämna ett meddelande så ringer vi upp så snart vi kan.

Övriga kontakter

Fördjupad information

Lämna sidan omedelbart – klicka här för att komma till google.se

Hoppa till navigering