Kontaktperson/kontaktfamilj

Vill du ställa upp för ett barn eller ungdom? Har du intresse av att aktivera barn eller är du bra på att bara lyssna? Då kanske ett uppdrag som kontaktperson eller kontaktfamilj vore något för dig.

Att vara kontaktfamilj innebär att du tar emot barn eller ungdom i ditt hem. Ni träffas en eller flera gånger i veckan och låter barnet vara delaktig i ert vardagsliv.

Att vara kontaktperson innebär att ha kontakt med lite större barn och ungdomar en eller flera gånger i veckan. En kontaktperson är tänkt som ett vuxet stöd och en förebild.

Uppdragen som kontaktfamilj och kontaktperson kan se väldigt olika ut. Ibland är det barnen som behöver stöd. Ibland är det en förälder som behöver avlastning. För att bli kontaktfamilj eller kontaktperson behöver du ingen utbildning. Du får det stöd, den utbildning och den handledning som du behöver av oss. Vi gör en mindre utredning och ersättning betalas ut som baseras på uppdragets omfattning.

Kontakt

Är du intresserad av att bli kontaktfamilj eller kontaktperson? Kontakta oss gärna via e-post och berätta om dig själv och din livssituation. Du är också välkommen att höra av dig om du vill veta mer om uppdragen.

Johanna Olsson, familjehemssocionom
Telefon: 046-287 17 83
E-post: johanna.olsson3@staffanstorp.se

Fördjupad information

Hoppa till navigering