Alla barn och unga har rätt att må bra, vara trygga och ha någon som tar hand om dem. Om det är något som oroar dig eller som inte känns bra så försök att prata med någon vuxen som du har förtroende för. Om du vill prata med någon annan så finns vi här för dig.
Kontakt
Mottaget för barn och familj. Telefon: 046-25 11 18
Lämna ett meddelande om vi inte skulle svara så ringer vi upp dig.
Här kan du se en film om socialtjänsten.
Stöd till barn och ungdomar
Kommunen erbjuder olika typer av stödgrupper för barn och ungdomar.
Fenix riktar sig till unga i åldrarna 13-20 år med alkohol-, drog- och/eller kriminalitetsproblematik.
På Tonårsmottagningen kan du mellan 12-17 år få stöd och hjälp i frågor som har med bland annat sex, identitet och relationer att göra.
Barnahus vänder sig till barn och unga upp till 18 år som utsatts för eller bevittnat våld i nära relationer eller sexuella övergrepp.
Kriscentrum är en samtalsmottagning för dig som blivit utsatt för, upplevt eller utövat fysiskt, psykiskt eller hedersrelaterat våld och förtryck.
Unga vuxna är en mottagning för dig mellan 16-29 år som har börjat må dåligt och kanske inte vet varför, men som behöver stöd eller hjälp.
Här kan du se en film om hur kan det vara att besöka socialtjänsten.
Här är en film som förklarar vad en orosanmälan är.
Länkar
Koll på soc – allt du behöver veta om socialtjänsten
Jourhavande kompis, en chatt som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att snacka om precis vad som helst
Barnens hjälptelefon – till BRIS telefon, 116 11, kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Alla dagar mellan kl. 14-21. Samtalet syns inte på telefonräkningen.
UMO – är en ungdomsmottagning på nätet för alla mellan 13-25 år. På UMO kan du bland annat få svar på dina frågor om sex, hälsa och relationer.
På staffanstorp.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Jag förstår