Stöd till föräldrar

Barn och vuxen hand. Foto: Pixabay

Som förälder kan du ibland behöva stöd i ditt föräldraskap. Staffanstorps kommun erbjuder stöd och rådgivning till familjer och föräldrar som behöver det.

På den här sidan finns information om de stödinsatser som kommunen erbjuder.

Kontakt

Vill du veta mer om vad socialtjänsten kan hjälpa till med eller har du andra frågor? Kontakta Mottaget för barn och familj.

Telefon: 046-25 11 18

Telefontid:

  • Måndag – torsdag klockan 8-12 och 13-16:30.
  • Fredag klockan 8-12 och 13-15.

Stöd till föräldrar

Kommunen erbjuder ett antal biståndslösa stödgrupper till alla föräldrar.

Familjecentralen Paletten bedriver en verksamhet som riktar sig till föräldrar och barn (0-6 år). Den är hälsofrämjande, stödjande och tidigt förebyggande. 

Familjeteamet erbjuder råd och stöd till familjer i Staffanstorps kommun med barn i åldrarna 0-18 år.

Familjerätten stöttar och utreder familjerättsliga frågor såsom vårdnad, boende, umgänge, fader- och föräldraskap samt adoptioner. Till familjerätten kan du även komma för samarbetssamtal och för att upprätta en föräldraplan.

Fenix är en insats riktad till unga i åldrarna 13-20 år och deras anhöriga med alkohol-, drog- och/eller kriminalitetsproblematik.

Familjerådgivningen i Lund erbjuder professionell hjälp genom samtal. Det kan handla om allt från vad som händer när det första barnet kommer, ekonomiska bekymmer, otrohet, konflikter i släkten eller till att känslorna för din partner har försvunnit.

Kriscentrum är en samtalsmottagning för dig som blivit utsatt för, upplevt eller utövat fysiskt, psykiskt eller hedersrelaterat våld och förtryck. 

Relaterade länkar

Hoppa till navigering