Stödgrupper för föräldrar

På denna sida finns stödgrupper för föräldrar i Staffanstorps kommun samlade.

iKomet

iKomet är en webbaserad version av föräldrautbildningen Komet. Utbildningen vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 3-11 år.

iKomet pågår under tio veckor. Utbildningen består av 7 avsnitt som tar cirka 1-1,5 timme att gå igenom per gång.

För frågor och intresseanmälan till iKomet, vänligen hör av dig till familjeteamet 046-25 13 04. Lämna ett meddelande om vi inte svarar så ringer vi upp dig.

Komet

Komet är en utbildning för vuxna som går ut på att förbättra kommunikationen och relationen mellan föräldrar och barn.

Utbildningen är till för föräldrar som har barn mellan 3-11 år som vill undvika tjat och som vill hantera bråk och konflikter mer framgångsrikt. Under utbildningen lär du dig principer och förhållningssätt som kommer att förändra din relation med ditt/dina barn till det bättre.

För frågor och intresseanmälan till Komet, vänligen hör av dig till kometgrupp@staffanstorp.se

Barn i föräldrars fokus (BiFF)

BiFF är en föräldrautbildning som vänder sig till föräldrar som planerar att separera eller har separerat. Syftet med BiFF är att synliggöra barnens behov och hur de påverkas av familjerättsliga konflikter.

Föräldrautbildningen består av tre kurstillfällen med tydligt strukturerat material. Föräldrar med gemensamma barn som har separerat går inte i samma grupp.

För frågor och intresseanmälan till BiFF, vänligen hör av dig till biff@staffanstorp.se.

ABC

ABC är en föräldragrupp för dig som har barn i åldrarna 3-12 år. Gruppen vänder sig till dig som vill utvecklas i din roll som förälder och stärka familjerelationerna.

För frågor och intresseanmälan till ABC, vänligen hör av dig till abc@staffanstorp.se.

COPE föräldrastödsprogram (vilande)

Att vara förälder kan både vara härligt och utmanande. Behöver du ny energi i ditt föräldraskap? Föräldrautbildningen COPE riktar sig till föräldrar som önskar hitta nya verktyg för att hantera vardagsproblematik och konflikter med barnen. Under kursen får du lära dig olika strategier, exempelvis hur du kan berömma och uppmuntra ditt barn för att förbättra samspelet.

Kursen består av 8-10 träffar där varje träff är 2 timmar. En grupp vänder sig till dig som har barn i åldrarna 3-12 år och en grupp är för dig med tonårsbarn.

För frågor och intresseanmälan till COPE, vänligen hör av dig till cope@staffanstorp.se.

Hoppa till navigering