Skilda världar

Skilda världar. Illustration: Alva Esping

Att ha föräldrar som inte lever tillsammans kan vara krångligt men det kan också ge nya möjligheter.

Skilda världar är en gruppverksamhet för dig som är barn eller tonåring och som har föräldrar som inte lever tillsammans. Här får du träffa och prata med jämnåriga i liknande situation. Det är kostnadsfritt, vi fikar vid varje träff och vi skriver inte journaler.

Som förälder kan det vara svårt att prata med barnet om skilsmässan/separationen. Barn och tonåringar kan också uppleva det svårt att berätta om sina tankar och känslor, ofta på grund av lojalitet. Många väljer istället att hålla känslor och funderingar inom sig.

Forskning visar att stödgrupper för barn hjälper dem att utveckla en starkare känsla av sammanhang vilket kan ses som en skyddsfaktor.

Genom att delta i en Skilda världar-grupp får du:

 • Känna gemenskap och träffa andra som är i en liknande situation.
 • Upptäcka att du inte är ensam.
 • Förstå mer om dina egna behov, känslor och möjligheter.
 • Lära dig att du är unik och värdefull precis som du är.
 • Känna trygghet i att det vi talar om stannar i gruppen.

Det finns grupper för barn och tonåringar i olika åldrar.

Aktuella grupper:
Anmälningar mottages fortlöpande för start av nya grupper

Kontakta Sanna Haddadi om du vill veta mer, vill anmäla dig eller är förälder och vill anmäla ditt barn.

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »