Riksfärdtjänst

Som funktionshindrad kan det ibland vara svårt att resa längre sträckor på egen hand. Detta har uppmärksammats under de senaste åren och numera har såväl reseföretag, SJ och flygbolagen en väl utbyggd service för dig med funktionshinder. Skulle du trots denna hjälp inte klara av att resa kan du få tillstånd att åka med riksfärdtjänsten.

För barn under tio år beviljas riksfärdtjänst om de inte klarar av att resa med allmänna kommunikationer tillsammans med en vuxen.

För att riksfärdtjänstresor ska beviljas ska resan avse rekreation eller fritidsverksamhet eller vara av annan enskild angelägenhet. Ansökan om resa med riksfärdtjänst måste göras för varje tillfälle och minst fyra veckor före avresedagen. Ansökan gör du hos din biståndshandläggare, 046-25 11 04, som skickar ut en blankett till dig.

Här kan du beräkna din kostnad för en resa med riksfärdtjänst

Hoppa till navigering

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »