Hjälpmedel och habilitering

Hjälpmedel

Rehabgruppen ansvarar för de tekniska hjälpmedlen i Staffanstorps kommun. Tekniska hjälpmedel är personliga, så därför provas dom ut och ordineras personligt till just dig och för ditt problem. Om du har problem att klara sina dagliga aktiviteter, kan du ta kontakt med Rehabgruppens arbetsterapeuter eller sjukgymnaster, därifrån kan du få olika former av hjälp för att klara din vardag.

Ring och berätta för oss vilket eller vilka problem du har så kommer vi att hjälpa dig med en personlig lösning för just dina problem. Det kan handla om att du behöver något hjälpmedel, få gjort en bostadsanpassning, träna in en ny teknik för att lösa problemet eller en träning/behandling av arbetsterapeut/fysioterapeut. 046-25 11 32

Habilitering för dig med funktionsnedsättning

Staffanstorps kommun ansvarar för att tillgodose behovet av habiliteringsinsatser för personer som

  • är över 35 år och
  • som bor i bostad med särskild service och har daglig verksamhet eller enbart daglig verksamhet enligt socialtjänstlagen eller lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade som har behov av habiliteringsinsatser
  • samt ansvar för habilitering i vardagen för de som har insats enligt ovan. Det innebär bland annat stöd och träning som utförs av personal i boende och daglig verksamhet. För övrig habilitering hänvisas till Region Skåne.

Ansökan

Gäller ansökan insats av LSS-sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut kontaktas Rehabgruppen på telefon 046-25 11 32.

Gäller ansökan någon annan insats som ex kurator, psykolog eller logoped skickas ansökan till LSS-handläggaren för vuxna i kommunen. Ansökan gör på blanketten ”Ansökan om habiliteringsinsatser” i Staffanstorps kommun.

Ansökan om habiliteringsinsatser

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.