LSS-utförare

I Staffanstorps kommun finns olika utförare för dig med beviljade LSS-insatser.

LSS-boende för vuxna

LSS gruppboende, Borggårdsallén 4
Entreprenör: Attendo LSS
tf Verksamhetschef: Ann-Charlotte Paulsson, 0768-45 60 10
Borggårdsallén 4, 245 32 Staffanstorp

Gruppbostaden Borggårdsallén 4 är belägen i en tvåvåningsfastighet i Staffanstorp. Fastigheten ligger ca 10 minuters gångväg till centrum. Gruppbostaden består av sex fullvärdiga lägenheter på 49 – 53 kvm, gemensamt kök och allrum, tvättstuga samt personalrum. I fristående byggnad disponeras sex lägenhetsförråd samt ett gemensamt förråd. Fastighetsägare är Darlin fastigheter i Malmö AB.

Målgruppen är vuxna med beslut om insatser enligt personkrets LSS § 1:1 med utvecklingsstörning, autism eller autismliknade tillstånd.

 

LSS Serviceboende Nevisborg 11 E
Entreprenör: Attendo LSS
Verksamhetschef Lena Bergström, 0727-144070
Nevisborg 11 E, 245 45 Staffanstorp

Serviceboendet Nevisborg 11 E är beläget i en trevånings fastighet i Staffanstorps sydöstra del med tio minuters promenad till centrum. Boendet omfattar samtliga lägenheter i en ”trappuppgång” med hiss. Boendet består av tio lägenheter, med 11 boende, om två rok, 69-74 kvm samt en lägenhet som används som gemensamhetslokal och personalutrymme, fastighetsägare är Lifra AB.

Målgruppen är vuxna med beslut om insatser enligt personkrets LSS § 1:1 med utvecklingsstörning, autism eller autismliknade tillstånd.

LSS  Gruppboende Nevisborg 19
Entreprenör: Attendo LSS
Verksamhetschef Lena Bergström, 0727-144070
Nevisborg 19, 245 45 Staffanstorp

Gruppbostaden Nevisborg 19 är en fristående fastighet i Staffanstorps sydöstra del. Gruppbostaden består av gemensam entré till fem fullvärdiga lägenheter om 1 rok på 35 kvm, gemensamt kök och allrum, tvättstuga samt personalrum, totalt 361 kvm, allt i ett plan. I fristående byggnad disponeras fem lägenhetsförråd samt ett gemensamt förråd.

Målgruppen är vuxna med beslut om insatser enligt personkrets LSS § 1:1 med utvecklingsstörning, autism eller autismliknade tillstånd.

 

LSS boende Torget 7 A
Staffanstorps kommuns regi
EnhetschefAnna Nilsson, 046-25 13 92
Torget 7 A, 3 vån, 245 31 Staffanstorp

LSS bostaden Torget 7 A, omfattar sju lägenheter om 1 rum med kokvrå, våtrum med toalett och dusch, gemenskapsutrymmen som vardagsrum och matplats, samt en personallägenhet. Boendet är beläget på tredje våningen i en fastighet i centrala Staffanstorp. Lokalerna ägs av Staffanstorps kommunfastigheter AB.

Målgruppen är vuxna med beslut om insatser enligt personkrets LSS § 1:1 med utvecklingsstörning, autism eller autismliknade tillstånd.

 

LSS Serviceboende Åkershus 28
Entreprenör: Attendo LSS AB
Verksamhetschef Lena Bergström, 0727-144070
Åkershus 28, 245 37 Staffanstorp

Serviceboendet Åkershus 28 ligger på Åkershusområdet som är ett större bostadsområde i Staffanstorps västra delar, fastighetsägare är Folksam. Fastigheten ligger ca tio minuters gångväg till centrum. Boendet omfattar två våningsplan och består av sju lägenheter på 55 kvm med 1 rok samt en lägenhet som används som gemensamhetslokal och personalutrymme.

Målgruppen är vuxna med beslut om insatser enligt personkrets LSS § 1:1 med utvecklingsstörning, autism eller autismliknade tillstånd

Korttidsvistelse, korttidstillsyn, öppen fritid för unga och avlösarservice

Korttidsenheten Åkershus 26
Entreprenör: Attendo LSS AB
Verksamhetschef Lena Bergström, 0727-144070
Åkershusvägen 26, 245 37 Staffanstorp

Korttidsenheten Åkershus 26 innefattar korttidsvistelse, korttidstillsyn, öppen fritidsverksamhet och avlösarservice. Gemensam lokal för enheten är på Åkershusområdet som är ett större bostadsområde i Staffanstorps västra delar. Fastigheten ligger ca tio minuters gångväg till centrum och fastighetsägare är Folksam. Fastigheten är i ett plan, 350 kvm med fem övernattningsrum avsedda för korttidsvistelse.

Målgruppen är barn och ungdomar med beslut om insatser enligt personkrets LSS 1:1, 1:2, 1:3 och för vuxna enligt LSS § 1:1.

Daglig verksamhet

Entreprenör: Nytida AB
Verksamhetschef : Tarja Lindholm, 0701-66 56 88
Kronoslätts företagspark Västanväg, 245 42 Staffanstorp

Projektteamet
Arbetar med olika projekt mot olika företag, biståndsorganisationer eller kommun, bl.a med att göra försändelser, utskick och förpacka varor, sortera kläder, bakning på beställning, smörgåsar till företagsfikat. I projektteamet finns även ett måleri. Projektteamet har även ett datortek.

Upplevelsegruppen
Upplevelsegruppen ger möjlighet till sinnesupplevelser i olika former under lugna och trygga förhållanden, 3 upplevelserum, snoezlar, träningsrum och en upplevelseslinga. Arbetet är uppbyggt med tonvikt på kommunikation, trygghet och delaktighet.

Bilvårdsgruppen
I bilvårdsgruppen är rekonditionering av bilar huvudsysselsättningen.

Individuella placeringar
Individuella placeringar finns på några företag i nära anslutning till Staffanstorp, Vid en individuell placering har du handledare på arbetsplatsen och en kontaktperson från Daglig verksamhet.

Servicegruppen
I Servicegruppen hjälper vi Erikshjälpen med att köra runt och samla upp kläder från deras uppsamlingskärl runt om i trakterna kring Staffanstorp och Lund Arbetar även med trädgårdsarbete till privatpersoner och verksamheter.

Gruppen i Genarp Erikshjälpen/Human bridge
I Genarp arbetar en av våra grupper på Erikshjälpens secondhand butiken, prismärkning, sortering av varor till affären samt att baka kaffebröd till Erikshjälpens lilla café. Det finns även ett samarbete med biståndsorganisationen Human Bridge, som innebär att arbetstagarna rengör och packar hjälpmedel som ska transporteras vidare.

Café Rådhuset
Café Rådhuset riktar sig till de anställda på Rådhuset.

 

Personlig assistans och ledsagarservice

Entreprenör: Poolarna Assistans AB
Kundansvarig personlig assistans: Malin Wernersson, 0761-75 30 15
Kundansvarig ledsagarservice: Jonas Wanker, 0721-83 97 87
Östra Kanalgatan 6 211 41 Malmö

 

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »