Vill du hjälpa till?

armband

Vill du hjälpa ensamkommande barn och ungdomar?

Bli familjehem

Att vara familjehem till ett ensamkommande barn innebär att man tar emot barnet i sitt hem under något eller några år. Familjehemmet har ansvar för barnets omvårdnad, fostran och ska genom vardaglig stöttning hjälpa barnet att på ett tryggt sätt etablera sig i samhället. Socialtjänsten i Staffanstorps kommun har fortsatt behov av familjehem för placeringar av ensamkommande barn och ungdomar.

För mer information om vad det innebär att vara familjehem, läs här >>. Har ni en önskan och möjlighet att som familjehem göra skillnad för ett ensamkommande barn är ni välkomna att höra av er till socionom Anna Sellin på 046-25 11 11.

Bli god man

Barn som kommer till Sverige utan vårdnadshavare behöver en god man som företräder dem. Gode mannen företräder endast det ensamkommande barnet. Han eller hon representerar inte och är inte anställd av någon myndighet. Ditt uppdrag som god man utgör en viktig insats för såväl samhället som för barnet.

Se vidare information om hur du blir god man >>. Se även Sveriges kommuner och landstings webbplats.

Bli kontaktperson/-familj

Som kontaktperson träffar du ett ensamkommande barn en eller ett par gånger i veckan. Syftet med träffarna kan vara att bidra till en meningsfull fritid, bryta isolering och vara en kontakt som lyssnar. Som kontaktfamilj tar du emot ett barn i ditt hem vissa helger varje månad.

För mer information ring socionom Anna Sellin på 046-25 11 11.

Hoppa till navigering

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Här hittar du tillkännagivanden, kungörelser och justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har knappt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare ger själ och hjärta åt vår verksamhet. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »